به گزارش گروه استانهای خبرنگاری دانشجو، محمد رضاخانی مدیرکل کتابخانههای استان زنجان گفت: هم اکنون در استان، پنج کتابخانه سیار روستایی فعالیت دارند که به ۱۰ روستا کتاب ارسال میکنند و در تمامی مناطق استان کتابرسانی انجام میشود.
این مسئول با بیان اینکه استان زنجان در حوزه کتابخوانی بهعنوان استان برتر در تنوع خدمات در کشور است، گفت: اگر بخواهیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را افزایش دهیم باید عادت به مطالعه در سن پایین اتفاق بیفتد.
مدیرکل کتابخانههای استان زنجان با بیان اینکه باید فرزندان را در سن پایین به کتاب خواندن و مطالعه دعوت کنیم، ادامه داد: با این اقدام آنان از آسیبهای اجتماعی دور شده و سطح اطلاعاتشان بالا میرود.
وی اضافه کرد: در این راستا کتابخانههای تخصصی کودکان در استان با حضور مربیان متخصص و ماهر دایر شده و قرار بر این است در حاشیههای شهر نیز کتابخانه احداث شود.
رضاخانی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰ هزار برنامه فرهنگی در کتابخانه های کشور اجرا میشود، افزود: سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور فعالیت دارند و از کودک چهار ساله تا سنین بزرگسال برنامه اجرا میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: طی ماههای آینده اولین کتابخانه خردمندان مخصوص افراد بازنشسته نیز افتتاح شود.
رضاخانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بزرگترین رهبر کتابخوان دنیا هستند و همواره موضوع کتاب و کتابخوانی را تبلیغ میکنند، افزود: اهمیت کتاب و کتابخوانی نقش مهمی در زندگی بشریت دارد.
وی با بیان اینکه به زعم بسیاری با گسترش امکانات فضای مجازی و رسانهها کتابخوانی کمرنگ شده است درحالیکه اینگونه نیست، ادامه داد: در دنیای امروز گسترش فضای مجازی باعث ایجاد حواسپرتی شده است تا اینکه انتقال اطلاعات صورت گیرد، در صورتی که اهمیت کتابخوانی بسیار بالاست و آگاهی فرد را افزایش میدهد.
مدیرکل کتابخانههای استان زنجان با اشاره به اقدامات و فعالیتهایی که در حوزه کتاب و کتابخوانی صورت گرفته است، گفت: در بسیاری از آمارها و خبرها گفته میشود که سرانه مطالعه کاهش پیدا کرده در صورتی که اینگونه نیست.
رضاخانی اظهار کرد: امروز یکی از دلایلی که مردم کتاب نمیخوانند قیمت بالای کتاب است درحالیکه شهروندان می توانند در کتابخانههای موجود عضو شده و از نعمت کتاب بهرهمند شوند.