عزم ملي و خواست استاداني همچون شهيد شهرياري تحريم‌ها را درهم شكست
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۵۹۳
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي:

عزم ملي و خواست استاداني همچون شهيد شهرياري تحريم‌ها را درهم شكست

عضو هيئت علمي دانشكده مهندسي هسته‌اي دانشگاه شهيد بهشتي گفت: عزم ملي و خواست استاداني همچون شهيد شهرياري، و اراده ملت و مسئولان تحريم‌ها را درهم شكست.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، سيد محمود رضا آقاميري عصردیروز در همايش «ايران هسته‌اي خواست ملت و اراده دولت» در دانشگاه گيلان اظهار داشت: اساسنامه آژانس طوري طراحي شده كه اين تكنولوژي در اختيار كشورهايي باشد كه آمريكا مي‌خواهد و پس از آمريكا، چين، روسيه، فرانسه، انگليس و ديگر كشورها به طرف اين تكنولوژي حركت كردند.
 
وی با اشاره به اينكه هفت كشور احتمالي و قطعي داراي بمب اتم هستند، افزود: كشورهايي داراي تأسيسات هسته‌اي شدند كه آمريكايي‌ها مي‌خواستند.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي افزود: زماني كه آمريكايي‌ها متوجه شدند ايران بدنبال دستيابي به انرژي هسته‌اي است، معاهده منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي را طراحي كردند.
 
آقاميري تصریح کرد: آمريكا اين معاهده را طوري طراحي كرد تا كشورهايي كه فاقد سلاح‌هاي هسته‌اي هستند، حق توليد اين سلاح‌ها را نداشته باشند و كشورهاي داراي سلاح‌هاي اتمي مي‌توانند سلاح‌هاي خود را گسترش دهند.
 
وي اظهار داشت: در همين راستا زرادخانه‌هاي هسته‌اي آمريكا و روسيه چند صد مگاتن توليد دارند.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اينكه آمريكا مي‌خواهد جهان در سلطه او بوده، و هر كشوري را كه خودش مي‌خواهد اجازه توليد سلاح هسته‌اي را داشته باشد، تصريح كرد: آمريكايي‌ها با طراحي معاهده منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي نيز قانع نشدند و در مرحله بعد پروتكل الحاقي را تدوين كردند.
 
آقامیری افزود: با پيروزي انقلاب اسلامي دولت موقت در اقدامي غير علمي اعلام كرد كه نيازي به راكتور هسته‌اي نداريم و كار در نيروگاه بوشهر تعطيل شد.
 
وي ادامه داد: با اين اقدام دولت موقت بسياري از آهن‌آلات و امكانات اين نيروگاه براي ساخت و سازهاي عمراني و غيره به ديگر نقاط كشور ارسال شد و در اين سال‌ها با نااميدي كه در بين دانشجويان و استادان رشته‌هاي هسته‌اي بوجود آمده بود، بسياري از آنها براي داشتن بازار كار روانه خارج از كشور شدند.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي تهران گفت: سال 65 تصميم براي بازگشت ايران به داشتن انرژي هسته‌اي گرفته شد.
 
آقاميري تصريح كرد: در آن سال دانشگاه صنعتي شريف تنها دانشگاه فعال كشور در اين راستا بود كه در آن رشته‌هاي هسته‌اي تدريس مي‌شد. بيشتر استادان به خارج از كشور رفته بودند و استاداني كه در اين زمينه فعال بودند، بسيار كم و تعدادشان انگشت شمار بود.
 
وي با اشاره به اينكه در برابر تحريم سنگين، يك اراده قوي در بين استادان و مسئولان براي به راه افتادن اين فناوري در كشور وجود داشت، افزود: به منظور راه‌اندازي نيروگاه بوشهر مذاكراتي با فرانسوي‌ها، آلمان‌ها و چيني‌ها صورت گرفت و در نهايت روس‌ها با تغيير ساختمان نيروگاه از سال 65 تا 75 كارهاي مطالعاتي آن را انجام داده، و اين كار آغاز شد.
 
نماينده ايران در شوراي بين‌المللي سزامي گفت: استادان، نخبگان و ديگر مسئولان با تمام مشكلات موجود در آن ايام داراي اراده‌اي قوي و مستحكم بودند كه به هر قيمتي شده فناوري هسته‌اي را در كشور گسترش دهند.
 
آقاميري با بيان اينكه تمام فعاليت‌هاي ايران در راستاي دانش هسته‌اي صلح‌آميز بود، اظهار داشت: در سال‌هاي پاياني جنگ تحميلي بازسازي ساختمان قديمي نيروگاه بوشهر آغاز شد و در همان سال‌ها رژيم صهيونيستي در قالب جنگ عراق با ايران سقف اين ساختمان‌ها را بمباران كرد.
 
لازم به ذکر است، این همایش توسط بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان برگزار شد./انتهای پیام/
پربازدیدترین آخرین اخبار