به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در آبان ماه ۱۴۰۳، مرکز آمار ایران گزارش جدیدی از تغییرات قیمت اقلام خوراکی در مناطق شهری کشور منتشر کرد که نشاندهنده روند افزایشی چشمگیر قیمت برخی محصولات اساسی است.
این تغییرات در گروههای مختلف کالای خوراکی، از جمله نان و غلات، گوشت، لبنیات، میوه و سبزیجات، و سایر اقلام، تأثیرات مستقیم و قابل توجهی بر زندگی روزمره مردم و قدرت خرید خانوارها داشته است. افزایش قیمتها که در بسیاری از موارد از نرخ تورم نقطهای (۳۲.۸ درصد) بالاتر بوده است،
در گروه نان و غلات، یکی از تغییرات مهم، افزایش ۷.۱ درصدی قیمت برنج خارجی درجه یک بود. این افزایش قیمت به طور مستقیم با نوسانات ارزی و تغییرات در سیاستهای وارداتی مرتبط است. علاوه بر این، در گروه گوشت و مرغ، قیمت مرغ ماشینی ۴.۴ درصد افزایش پیدا کرد. این تغییرات در قیمت گوشت سفید ناشی از فشارهای تورمی در بازار و همچنین محدودیتهای تولید و توزیع است این موضوع به ویژه برای
در بخش میوه و سبزیجات، گوجه فرنگی با افزایش قیمت ۷۹.۱ درصدی بیشترین رشد را تجربه کرد. این تغییر قیمت که به دلایل مختلف از جمله نوسانات فصلی و شرایط جوی مرتبط است، از سوی دیگر، در این ماه کاهش قیمت پرتقال و انار به ترتیب ۲۰.۲- درصد و ۵.۲- درصد مشاهده شد که نشاندهنده نوسانات معمول در بازار میوه است.
در نهایت، لبنیات نیز شاهد افزایش قیمت قابل توجهی بود؛ کره پاستوریزه با ۱۴.۹ درصد و خامه پاستوریزه با ۱۱.۹ درصد افزایش داشتند.
در نهایت، افزایش قیمتها در آبان ماه ۱۴۰۳ نشاندهنده تغییرات قابل توجهی در بازار خوراکیها بوده است. گوجه فرنگی با رشد ۷۹ درصدی، بیشترین افزایش قیمت را در میان میوهها و سبزیجات به ثبت رسانده است. در بخش لبنیات نیز قیمت کره پاستوریزه و سایر محصولات پاستوریزه با افزایشهای چشمگیری روبهرو شدهاند. این تغییرات قیمتی که به دلایل مختلفی از جمله نوسانات ارزی و تغییرات فصلی در بازار اتفاق افتاده است، تأثیر مستقیمی بر هزینههای خانوارها و قدرت خرید مردم داشته است.