اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درباره سامانه ارز تجاری مرکز مبادله، گفت: از سوم آذرماه امسال، معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله به صورت رسمی آغار میشود. صادرکننده و واردکنندگانی که مشمول عرضه و خرید از این سامانه هستند، تا سوم دی ماه فرصت دارند. پس از این تاریخ، عرضه و خرید گروههای مشمول در این سامانه، الزامی است.
وی افزود: کسانی که عرضه را انجام میدهند، به صورت مشخص کسانی هستند که تا قبل از این از طریق واگذاری کوتاژهای صادراتی خود، تعهدات ارزی را رفع میکردند. در نقطه مقابل خریداران، واردکنندگانی هستند که در فیش تخصیص آنها محل تامین ارز، مرکز مبادله قید شده است. نکته مهم این است که هر دو گروه از طریق کارگزارانی که نقش عاملیت را ایفا میکنند، این اقدامات را انجام خواهند داد. یعنی بازرگان به صورت شخصی اقدامی در سامانه انجام نمیدهد بلکه ابتدا قرارداد عاملیت با کارگزار خود منعقد میکند و تمام اقدامات مربوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع ارزی و سامانه ارز بازرگانی مرکز مبادله را کارگزاران آنها انجام میدهند.
بالسینی افزود: در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله، خریدارانی که قصد خرید ارز را دارند از طریق بانک عامل، میزان ارز و محل تامین ارز را مشخص میکنند و حداکثر قیمتی که قصد خرید دارند را از طریق کارگزار اعلام میکنند. عرضه کنندگان نیز از این طریق اقدام میکنند، میزان و محل ارز و حداقل قیمتی که حاضر به فروش هستند را نیز را مشخص میکنند. پس از ثبت اطلاعات در هسته معاملات سامانه فرایند جورسازی انجام و قیمتها به طرفین معامله کشف و اعلام میشود.
وی در پایان درخصوص مصادیق عرضه کنندگان و خریداران ارز در این سامانه گفت: صادرکنندگان خشکبار، آبزیان و لبنیات از جمله عرضه کنندگان ارز در این سامانه هستند و در مقابل واردکنندگان موبایل و تبلت هم از جمله گروههای خریدار در این بازار به شمار میآیند.