به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرشید کی نیا در جمع دبیران انجمنهای علمی دانشگاههای کرمان، تعداد شرکتهای این پارک را ۳۰۰ شرکت اعلام و خاطرنشان کرد: دوران دانشجویی فرصت ارزندهای برای ورود به فعالیتهای فناورانه در راستای اشتغال و کارآفرینی است.
رئیس پارک علم وفناوری هایتک گفت: انجمنهای علمی میتوانند دانشجویان را به سمت پارک علم و فناوری هایتک هدایت کنند تا علاوه بر خدمت به کشور از ثمرات فعالیت در این زیست بوم در دوره دانشجویی و پس از دانش آموختگی ماننددستیار فناوری، امریه، استخدام در شرکتها و تاسیس شرکت استفاده کنند.
وی ایجاد زمینه مناسب برای شکوفایی استعدادها و برانگیختن خلاقیت و کارآفرینی دانشجویان، نهادمند ساختن فعالیتهای مهارت آموزی و بهرهگیری از توان علمی دانشجویان را به عنوان بخشی از اهداف هستههای فناور دانشجویی برشمرد و تقویت اعتماد به نفس، خودباوری و فراهم آوردن زمینه کسب مهارتهای فردی و اجتماعی، مسئولیتپذیری و شناخت از محیطهای شغلی را از مزایای حضور دانشجویان در این عرصه دانست.
رئیس پارک علم وفناوری هایتک این را هم گفت که فعالیت در هستههای فناور موجب شناسایی دانشجویان نخبه و ممتاز و بهرهگیری از مشارکت آنها در طرحهای صنایع و شرکتهای دانش بنیان میشود.
همچنین مسعود رضایی زاده به تشریح دستهبندی نسلهای دانشگاهها پرداخت و پژوهش را گام، نخست فناوری معرفی کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه هایتک و از فعالان حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت ضمن تاکید بر فهم درست مفهوم فناوری از فاصله برخی دانشگاهها با جامعه و صنعت انتقاد کرد.
وی از دانشجویان فناور خواست با شناخت درست فرایندهای تجاری سازی؛ فناوری را با نیاز جامعه و بازار همراستا کنند.
رضایی زاده با اشاره به طرح ایدههای نو و مسئله محور در هستههای فناور دانشجویی بر انگیزه و توانمندی اعضای تیم، تخصص و مهارتهای فنی، زیرساختها و منابع حمایت دانشگاه، تعامل با صنعت و بازار، آموزش و توانمندسازی، ارزیابی مستمر و ثبت مالکیت فکری و حقوقی تاکید کرد.
همچنین سیدعلی رضوی نیز با بیان اینکه روند فعالیتهای پارک؛ اشتغالزایی برپایه فناوری است گفت: از ایدههای دانشجویان استقبال میکنیم.
رئیس مرکز رشد پارک هایتک عنوان کرد: دانشجویان را بر اساس طرحهای مختلف به شرکتهای پارکی متصل میکنیم و از فعالیتهای آنها حمایت کامل خواهد شد.
دبیران انجمنهای علمی حاضر نیز از تجربههای موفق و ناموفق خود و از سختیهای مسیر فعالیتهای فناورانه گفتند و پس از آن تعدادی از مدیران شرکتهای دانش بنیان؛ پژوهش، توانایی علمی و کسب مهارت را از عوامل موفقیت و دوری از شکست برشمردند.
آنها به بیان تجربیات خود از دوران دانشجویی تا تجاریسازی محصول و ورود به بازار کار گفتند و از دانشجویان خواستند انگیزه خود را تقویت کنند و در مسیر فعالیتهای علمی و فناورانه ضمن کسب دانش و مهارات، سختکوش و پرتوان عمل کنند و از مشاورههای پارک علم و فناوری استفاده کنند.
گفتنی است در این نشست امیر ایرانمنش از مشاوران پارک هایتک به بیان فرایند ثبت نام و فعالیت دانشجویان در هستههای فناور پارک، ثبت شرکتها و خدمات آموزشی و مشاورهای پارک پرداخت.