به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این نشست با موضوع محوری جایگاه اطلاعات و دادههای آماری در الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده با حضور ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا (س) و فرهمندپور دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان، مدیران و اعضای دانشگاه در سالن سپیده کاشانی مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه برگزار شد.
ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا (س)، ضمن تشکر از سخنان صاحبنظران و حضور مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه الزهرا (س) نکاتی را در حوزه دادهها و الزام وجود آنها در الگوی تمدنی و به ویژه ناظر به حیطه هویتی زنان، به منظور برنامهریزی برای آینده بیان کرد.
وی گفت: در این حوزه نیازمند رسیدن به تعاریف مشترک هستیم. برای مثال در برنامهریزی آینده به بازتعریف حضور فیزیکی بانوان نیاز داریم.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) به انتخاب درست عوامل موثر در برنامهریزی و تدوین الگوی تمدنی دنیای آینده اشاره کرد؛ و گفت: ناهماهنگی و یا مغفول ماندن هر عامل میتواند انسجام الگو یا کارایی آن را بر هم بزند.
ناظم بکائی در بخش دیگر سخنان خود، یکی از اهداف کلان دانشگاه الزهرا (س)، به عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان در جمهوری اسلامی را رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه زنان و خانواده ذکر کرد و تاکید کرد که دانشگاه در مسیر تحقق این امر مهم نیازمند حمایتهای مادی، معنوی و فکری است.
بکائی گفت: دانشگاه الزهرا (س) با در نظر گرفتن ساز و کارها و حمایتهای لازم آماده است به عنوان یک پایگاه اجرائی، سیاستهای تدوین شده در الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه آموزش عالی بانوان در کشور را به اجرا در آورد و در این راستا با دریافت حمایتهای لازم، برای معرفی الگوی سوم زن در جهان، آماده برقراری ارتباط و زمینهسازی با دانشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی جهان است.
-فرهمندپور نیز با اشاره به سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و اهتمام این شورای عالی برای تدوین، تنظیم و طراحی الگوی حکمرانی در حوزه زنان و خانواده، از احصاء و جمع آوری حدود ۵۰ عنوان مسئله و پرسش در مسیر طراحی خبر داد.
وی گفت این مسائل به چهار دسته مسائل کاملا نظری (پایه)، نظری معطوف به اجرا، کاملا اجرائی و لوازم طراحی الگو یا لوازم ارزیابی الگوی تراز تقسیم میشوند. مسائلی که ناظر به حوزه اجرا هستند، نیازمند امکانسنجی برای بسته قانون جامع و دسترسی و استخراج اطلاعات و آمار در حوزه سیاستگذاری معطوف به خانواده هستند. به عنوان مثال در حوزه اعضای هیئتعلمی برای بازنگری آئین نامههای ارتقا، استخدام و جذب در مراکز علمی متناسب با «الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده» نیازمند استخراج اطلاعات و آماری هستیم که در حال حاضر در دسترس نیستند.
فرهمندپور گفت حدود ده عنوان مسئله در سلسله رویدادهایی در مجموعههای مختلف علمی و اجرائی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و این محتواها منتشر و در جای مناسب خود مرجع اجرائی قرار خواهند گرفت.
دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در حال حاضر ما با یک فرایند حکمرانی فاقد انسجام معنابخش و اثرگذار درونی مواجهیم؛ فرآیندی که از سیاستگذاری تا میدان را یکپارچهسازی کند؛ و ما دچار ضعف فرآیندی هستیم.
همچنین در این نشست بتول مشکین فام، رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)، ضمن خوشامدگویی و ارائه دستاوردهای پژوهشکده زنان در حوزه زن و خانواده، سخنانی ایراد کرد.
ملوکالسادات حسینی بهشتی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات (ایرانداک) به موضوع هستانشناسی مطالعات زنان در ایران پرداخت.
عصمت مومنی، دانشیار گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز موضوع مدیریت داده و اطلاعات آماری و محتوایی پژوهشها در حوزه زنان را طرح کرد.
ناهید اعظم رام پناهی، دبیر میز تخصصی مهاجرت و معاون اسبق آمار و اطلاعات شورای عالی انقلاب فرهنگی، موضوع پیشینه راهاندازی پایگاههای اطلاعاتی زنان و خانواده در ایران را توضیح داد.
مریم پاکدامن مسئله مدیریت اطلاعات پژوهشی در حوزه زنان و خانواده را مطرح کرد.
مجید صادقیان، معاون سابق رصد، تحلیل راهبردی مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع آیندهنگری و نیازسنجی اطلاعاتی حوزه زن و خانواده پرداخت.