به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست، با تأکید بر اینکه اهمیت دیپلماسی در شرایط حاضر، کاملا مشخص و در سطح بالا قرار دارد گفت: دیپلماسی فرهنگی در شرایط فعلی، به عنوان تنفسگاه برای کشور عمل میکند و از آنجا که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی متولی اصلی دیپلماسی فرهنگی در کشور است، جایگاهی برجسته و متمایز مییابد.
وی با اشاره به تحولات منطقهای و جهانی، ظرفیتهایی که فرهنگ در این عرصه میتواند ایجاد کند، را برشمرد.
صالحی همچنین با تأکید بر اینکه نسبت به وضعیت اقتصادی حال حاضر، لازم است که با نگاه واقع بینانه، فعالیتهای فرهنگی را بازآرائی و پیش ببریم، افزود: با این حال، بازآرایی و بازآفرینی در عرصه دیپلماسی فرهنگی، امری ضروری و مهم است و این اقدام باید با همراهی وزارت امور خارجه که نقش مکمل در زمینه دیپلماسی فرهنگی را ایفا میکند انجام گیرد و با محوریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مسیر دیپلماسی فرهنگی، استعداد و امکانات را به میدان بیاوریم تا شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.
حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این نشست، گزارشی از فعالیتهای مختلف و متعدد سازمان ارائه داد و درباره چالشهایی که پیش روی فعالیتهای سازمان قرار دارد، نکاتی را بیان کرد.
وی به فعال شدن موضوع صادرات محصولات فرهنگی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: ما به عنوان پیشران و کمک کننده در این حوزه مهم، حضور خواهیم داشت و قابلیتها و ظرفیتهای کشور را به سمت رونق گرفتن صادرات فرهنگی، همسو و فعال کردهایم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر اهتمام ویژه در حوزه برنامه ریزی، اظهار کرد: در این راستا، اهتمام ویژه به برنامه ریزی در دیپلماسی فرهنگی خواهیم داشت و بستهای برای ایجاد مرکز سیاست پژوهی، برنامه ریزی و نظارت تعریف کردهایم و بر همین اساس، برنامههای مرتبط با فعالیتهای دیپلماسی فرهنگی، براساس مطالعه و نظارت و ارزیابی ایجاد خواهد شد.
ایمانیپور به مهمترین رویدادهای فرهنگی بینالمللی که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سالهای اخیر برگزار شده است، اشاره کرد.
در ادامه جلسه، برخی از دستورات و موضوعات پیشبینی شده در حوزههای متنوع فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضا نقطهنظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند و موارد مرتبط به تصویب رسید.