به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید محمد رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد گفت: در دیماه جشنوارههایی از جمله عسل بنادکوک دیزه، زردک خرانق، خوراکهای سنتی و نمایشگاه سلامت با رویکرد گردشگری سلامت برگزار خواهد شد، در بهمنماه، جشنواره راه ادویه و جشنواره مهدویت با رویکرد گردشگری در برنامه قرار دارد، همچنین در اسفندماه با توجه به تقارن با ماه رمضان، رویدادهایی با محوریت مساجد برگزار میشود.
وی با اشاره به تلاش برای ثبت جهانی مساجد ایران در یونسکو اظهار کرد: پرونده ثبت جهانی مساجد ایران در یونسکو باز شده و امیدواریم تعدادی از مساجد تاریخی ایران، از جمله آثار ارزشمند یزد، در این فهرست به ثبت برسند.
رستگاری ضمن اشاره به احیای مثلث طلایی گردشگری ایران شامل استانهای یزد، اصفهان و فارس گفت: این طرح که در سالهای گذشته مطرح شده بود در هفتههای اخیر با پیگیری استانداران و شهرداران این سه استان مجدداً احیا و تفاهمنامهای بین سه استان امضا شده که امیدواریم به توسعه ارتباطات بین بخشی و ارتقای گردشگری در این سه استان کمک کند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان یزد نیز در این نشست با اشاره به چالشهای گردشگری در استان گفت: حال گردشگری یزد خوب نیست، بهویژه در روزهای خلوتی حضور گردشگران، این صنعت با مشکلات جدی مواجه است.
مصطفی سپهری، با بیان اینکه ذائقه مردم تغییر کرده و باید بر اساس آن رویدادهای گردشگری را تعریف کرد، افزود: به جز مناطق شمالی ایران به دلیل طبیعت سرسبز، سایر مناطق به واسطه اقلیم خشک با استقبال کمتری از سوی گردشگران مواجه هستند، این موضوع در یزد نیز صدق میکند و نیازمند برنامهریزی دقیقتری هستیم.
وی از تهیه چندین تقویم گردشگری برای استان خبر داد و گفت: در حال برنامهریزی برای توسعه گردشگری مناطقی از یزد هستیم و تا پایان سال ۱۰ رویداد گردشگری برگزار خواهیم کرد، این رویدادها شامل جشنواره بانوی فهرج، جشنواره یلدا در بافت تاریخی و جشنواره خوراک در باغ دولتآباد است که در این جشنواره طولانیترین کباب طبخ و میان مردم توزیع میشود.
سپهری با اشاره به لزوم تنوعبخشی به رویدادهای گردشگری تصریح کرد: در تلاشیم با برگزاری رویدادهای متنوع، گردشگران بیشتری را جذب کنیم، همچنین، در حوزه تولید محتوا نیز اقداماتی انجام دادهایم و جایزه بزرگی برای کسانی که محتوای خلاقانه و با بازدید بالا درباره یزد تولید کنند، در نظر گرفته شده است؛ این فراخوان در سطح کشور اعلام شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی یزد در پایان به اهمیت ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد اشاره کرد و گفت: تا پایان سال جاری جشنوارهای در این زمینه برگزار خواهد شد تا توجه بیشتری به این هنر ارزشمند جلب شود.