آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۳۰۷
گزارش|

تنور چشمه آب گرم ایوب نبی بجنورد داغ می‌شود؟

چشمه آب گرم ایوب بجنورد که ظرفیتی کم‌نظیر برای توسعه گردشگری است، نیازمند توجه بیشتر و تعامل بین دستگاهی است تا به عنوان یک نقطه مقصد برای مسافران بدرخشد و اقتصاد بخش گرمخان خراسان شمالی سروسامان دهد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، خراسان شمالی یکی از استان‌های بکر گردشگری محسوب می‌شود که تاکنون ظرفیت‌های آن به طور شایسته معرفی نشده است؛ هر چند از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طی چند سال گذشته بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته و چندباری به عنوان مقصد سفر به مسافران نوروزی معرفی شده، اما همچنان تا آن نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.

خراسان شمالی یکی از معدود استان‌هایی است که در دل خود، تنوع گردشگری بالایی را ثبت کرده؛ اگر یک گردشگر هم جنگل و هم کویر و دشت، هم اماکن تاریخی و هم مذهبی و یا روستا‌های زیبا با طبیعتی بکر یا آب گرم طبیعی را یک جا بخواهد، باید به خراسان شمالی سفر کند.

این تنوع گردشگری در استان سبب شده هیچ مسافری از وقت گذراندن در خراسان شمالی پشیمان نباشد و قطعا باری دیگر برنامه خودش را برای حضور در اینجا تنظیم کند؛ اما در این بین چالش‌هایی برای میزبانی از مسافران وجود دارد که بعد از گذشت چند سال از استان شدن این منطقه، همچنان لاینحل باقی مانده است.

یکی از این ایرادات، عدم توجه به مناطق گردشگری و تامین زیرساخت‌های مناسب برای آن است؛ یکی از این مناطق خاص و بکر، چشمه آب گرم ایوب نبی است؛ یکی محیط بسیار دنج که فرصتی برای مسافران فراهم کرده تا خاطرات سرعین اردیبل را در خراسان شمالی به یاد آورند.

 

آب گرم ایوب کجاست؟

چشمه آب گرم ایوب پیغمبر در ۹۵ کیلومتری بجنورد و در نزدیکی روستای ایوب نبی قرار دارد. این چشمه در بالای یک تپه، مشرف به دره‌ای زیبا واقع شده و یکی از بزرگ‌ترین چشمه‌های آب گرم ایران به شمار می‌آید. آب این چشمه دمایی حدود ۴۷ درجه سانتی‌گراد دارد که به دلیل تداخل با آب یک چشمه مجا ور، به تعادل می‌رسد و قابل استفاده برای همه سنین است.

راز این چشمه در ترکیبات گوگردی آن نهفته است؛ املاح معدنی موجود در این آب، آن را به منبعی ارزشمند برای درمان بیماری‌های پوستی، درد‌های مفصلی، مشکلات عضلانی و حتی برخی تنش‌های عصبی تبدیل کرده است. اهالی منطقه و مسافرانی که از خواص این چشمه باخبرند، آن را مرهمی طبیعی برای درد‌های خود می‌دانند و هر ساله برای شنا و آب‌درمانی به این منطقه سفر می‌کنند.

تحقیقات حاکی از این است که روستای ایوب که نام قدیم آن حاجی عبدالوهاب بوده است، در حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد. در واقع نام روستا به دلیل همین زیارتگاهی که منسوب به حضرت ایوب پیامبر است، به روستای ایوب مشهور است.

تنور چشمه آب گرم ایوب نبی بجنورد داغ می‌شود؟

در کنار استخر آب گرم روستا، یک زیارتگاه کوچک با یک گنبد طلایی رنگ زیبا خودنمایی می‌کند. ساکنان قدیمی روستا اعتقاد دارند که این مقبره به ایوب پیامبر تعلق دارد و حکایت‌های نیز از آن تعریف می‌کنند.

 

حضور وزیر سابق در محل/ اعتبارات آمد

طی سالیان گذشته، آن طور که باید این ظرفیت ویژه مورد توجه نبود؛ کمبود زیرساخت‌هایی همچون آبرسانی، برق رسانی و جاده مناسب از یک سو و خطرات احتمالی استخر به دلیل ناایمن بودن از سوی دیگر، در زمان‌هایی موجب تعطیلی این مرکز نیز شد.

در شهریور ماه سال ۱۴۰۱، عزت الله ضرغامی، وزیر وقت گردشگری به خراسان شمالی سفر و از چشمه آب گرم ایوب بازدید کرد؛ او که با دیدن جذابیت‌های محل تا مرز ورود به استخر و آب تنی هم پیش رفت، در پایان بازدید خود گفت: آب گرم‌ها یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری سلامت هستند که یکی از بهترین آنها در ۷۰ کیلومتری بجنورد واقع شده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: این محل هم جنبه زیارتی و هم سیاحتی دارد.

وی با تاکید بر اینکه تداخل بین دستگاهی برای خدمت رسانی به این محل وجود دارد، گفت: این امر سبب شده خدمات دهی به آب گرم در حد صفر باشد. با این حال مردم همچنان به اینجا می‌آیند، اما کمترین امکانات را هم ندارند.

ضرغامی گفت: از طریق هماهنگی بین دستگاهی، طرح جامعی برای ارتقا شرایط آب گرم ایوب تنظیم می‌شود. سازمان اوقاف و میراث فرهنگی در این خصوص همکاری خواهند داشت؛ این طرح سخت نیست و با برنامه ریزی ساده و محوطه سازی می‌توان شرایط مناسبی را برای مردم فراهم کرد.

علی مستوفیان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی هشتم بهمن ۱۴۰۱ اظهارکرد: با پیگیری‌های صورت‌گرفته ۴۰ میلیارد ریال اعتبار از مصوبات سفر رئیس‌جمهوری به خراسان شمالی برای ساماندهی چشمه آبگرم ایوب پیغمبر اختصاص داده شد.

وی گفت: با جذب این اعتبار در مرحله اول تأمین آب شرب بهداشتی برای مسافران و زائران ورودی به استان و تکمیل تأسیسات موردنیاز خدمات گردشگران از جمله ساماندهی محوطه، احداث سکو و آلاچیق و سرویس بهداشتی و بهسازی استخر‌ها در دستور این کار قرار گرفت.

تنور چشمه آب گرم ایوب نبی بجنورد داغ می‌شود؟

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: با پیش‌بینی طرح‌های توسعه‌ای و ایجاد زیرساخت‌های لازم و متقابلاً جذب زائران و گردشگران، اقتصاد جوامع محلی در منطقه ایوب پیغمبر توسعه خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و هیئت‌امنای امامزاده ایوب پیغمبر، علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران و زائران در مرحله بعد با سرمایه‌گذاری و اشتغال پایدار در منطقه بخشی از اشتغال روستا‌های اطراف و رشد اقتصادی منطقه را به دنبال خواهد داشت.

 

استاندار وعده ۳ میلیاردی داد

بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی نیز روز گذشته در سفر به بخش گرمخان و بازدید از آب گرم ایوب، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خراسان‌شمالی به دلیل قرار گرفتن در حد فاصل دو قطب سیاحتی استان‌های شمالی و زیارتی مشهد مقدس و همچنین داشتن مواهب طبیعی جنگل، رودخانه، آبشار و حتی کویر ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه گردشگری دارد.

وی افزود: بقعه متبرکه چشمه آب گرم ایوب در این استان نیز از ظرفیت‌هایی است که باید بیشتر به آن توجه و برنامه ریزی‌ها برای واگذاری به بخش خصوصی انجام شود.

استاندار خراسان‌شمالی تصریح کرد: گفت‌و‌گو‌هایی نیز با مسوولان مربوطه برای رفع مشکلات این مکان متبرکه انجام شده است.

نوری با اشاره به اینکه گردشگری از ظرفیت‌های مغفول برای کسب درآمد در خراسان‌شمالی است، خاطرنشان کرد: به طور حتم اسکان شبانه روزی و جذب گردشگر در این منطقه آورده مطلوبی برای پیشرفت استان خواهد داشت.

پیشرفت امریست که با همت بین دستگاهی محقق می‌شود؛ برای توسعه این منطقه خاص و ویژه نیز باید مسئولان مرتبط بیش از گذشته وارد تعامل شده تا بتوانند یک بار برای همیشه این چشمه آب گرم را در سطح مناسبی تجهیز کرده و به گردشگران معرفی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار