به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، افشین محمدی مدیرکل انتقال خون استان همدان گفت: غیر از پلاکت در زمینه سایر فرآوردههای خونی دچار کمبود و مشکل نیستیم اما با توجه به اینکه عمر ذخیرهسازی پلاکت فقط سه روز است در این زمینه خطر کمبود وجود دارد.
وی تصریح کرد: در مورد گلبول قرمز فشرده چون عمرش ۴۲ روز است میتوان بهاندازه کافی و مدت هفت روز نیازمان ذخیرهسازی انجام داد اما درباره پلاکت اینگونه نیست.
مدیرکل انتقال خون استان همدان گفت: همیشه سعی میکنیم ذخیره کافی و مطمئنی داشته باشیم که اگر چند روزی با کمبود مواجه شدیم مشکلی پیش نیاید اما در مورد پلاکت کاری از دست ما برنمیآید و باید مراجعهکننده داشته باشیم.
محمدی با بیان اینکه وقتی هوا خیلی سرد است و رفتوآمد مشکل میشود ناخودآگاه مراجعه برای اهدای خون کاهش مییاید، ابراز کرد: این کاهش مراجعه هم میتواند روی تأمین پلاکت ما تأثیر بگذارد.
مدیرکل انتقال خون استان همدان افزود: در چنین شرایطی با فراخوان و دعوت از اهداکنندگان مستمر سعی میکنیم کمبود را جبران کنیم. دعوت از اهداکنندگان از طریق ارسال پیامک، تماس تلفنی و یا فراخوان در فضای مجازی انجام میشود.
محمدی تصریح کرد: خوشبختانه با فراخوان ما در روزهای گذشته تعداد مراجعهکنندگان افزایش یافت و توانستیم پلاکت مورد نیاز مراکز درمانی استان را تأمین کنیم.
وی با اعلام اینکه نیاز روزانه مراکز درمانی استان به پلاکت ۸۰ تا ۱۰۰ واحد است، گفت: در این روزها حدود ۱۲۰ نفر برای اهدای خون مراجعه میکنند و این در حالی است که در روزهای عادی که هوا خوب است تعداد مراجعهکنندگان ۱۵۰ نفر است.
مدیرکل انتقال خون استان همدان با تأکید بر اینکه مردم در روزهای سرد سال هم باید هوای بیماران نیازمند خون را داشته باشند، عنوان کرد: ما هم خونهای مازاد بر نیاز استان را به مناطق نیازمند کشور ارسال میکنیم.
محمدی گفت: در روزهای اخیر که هوا بسیار سرد و تعطیلات بوده است، ۱۵۰ واحد خون مازاد بر نیاز استان را برای بیماران تهران ارسال کردیم و روز شنبه هم ارسال خواهیم داشت.