به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، جعفر اصغری معاون توسعه تجارت خارجی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: میزان صادرات استان مرکزی تا پایان آبان ماه امسال بیش از ۳۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فعالیتهای صادراتی در اواخر هر سال افزایش چشمگیری پیدا میکند، پیشبینی میشود میزان صادرات استان در سال جاری به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برسد.
معاون توسعه تجارت خارجی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: ۸۷ کشور از جمله عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان، روسیه، هند، ازبکستان، ترکمنستان و امارات متحده عربی مقصد محمولههای صادراتی کشورمان در سال جاری بودند.
اصغری اظهار کرد: گاز مایع، سوخت جت، انواع هیدروکربنها، گاز مایع خانگی، فرآوردههای پتروشیمی، شمش آلومینیوم، انواع آبمیوهها، مواد شیمیایی، انواع شیشه، مصنوعات ریختهگری، الیاف پلی استر، میلگرد آجدار، گل و گیاه، پلیاتیلن سنگین و سبک خطی، انواع روغن، سیمان سفید، کاشی و سرامیک و مایع ظرفشویی بیشترین کالاهای صادراتی این استان را در سال جاری شامل میشوند.
وی با بیان اینکه ۳۰ صادرکننده این استان در سامانه سنجش تجارت برتر و ارزیابی و تجلیل صادرکنندگان نمونه نامنویسی کردند، گفت: بنا به درخواستهای متعدد متقاضیان مبنی بر تمدید ثبتنام، ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی، مهلت ثبتنام صادرکنندگان در فرایند مذکور تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۳۰ دیماه جاری تمدید شد و متقاضیانی که به هر دلیل موفق به ثبتنام نشدهاند میتوانند در این مدت نسبت به نامنویسی اقدام کنند.
معاون توسعه تجارت خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: آدرس سامانه سنجش تجارت برتر http://nemoonesh.top.ir است که متقاضیان باید به این سامانه مراجعه و پس از انجام فرآیند ثبتنام کد رهگیری خود را دریافت کنند.
اصغری بیان کرد: پیشبینی میشود آیین تجلیل از صادرکنندگان برتر استان مرکزی نیمه دوم دیماه برگزار شود.
بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت میکنند که بر اساس آخرین آمار بیش از ۶۰۰ واحد از این واحدهای تولیدی در زمره صادرکنندگان قرار دارند.