به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از گزارش رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از آنکه احتمال تداوم تسهیل سیاستهای پولی آمریکا بیشتر شد، افزایش یافت. کاهش نرخ بهره به رشد اقتصادی جهانی کمک کرده و باعث افزایش تقاضا برای نفت شده است.
امروز، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۳۵ سنت معادل ۰.۴۸ درصد رشد به ۷۳ دلار و ۲۹ سنت رسید. همچنین، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۳۹ سنت، معادل ۰.۵۶ درصد افزایش، به ۶۹ دلار و ۸۵ سنت رسید.
قیمت نفت سنگین ایران در سبد اوپک با ۲۱ سنت معادل ۰.۳۰ درصد افزایش به ۶۹ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت سبک عربستان در سبد اوپک نیز ۵۵ سنت معادل ۰.۷۵ درصد کاهش یافت و با قیمت ۷۳.۰۱ دلار مبادله شد.
بهنظر میرسد که گزارش جدید کاهش تورم در ایالات متحده، نگرانیهایی که پس از نشست فدرال رزرو ایجاد شده بود، برطرف کرده است. بانک مرکزی آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که ممکن است در سال آینده میلادی رویکرد محتاطانهتری در پیش بگیرد که این امر باعث کاهش نگرانیها درباره روند رشد اقتصادی جهانی و در نتیجه افت قیمت هر دو شاخص نفتی بیش از ۲ درصد در یک هفته گذشته شده است.
تحقیقات شرکت سینوپک، بزرگترین پالایشگاه آسیا، پیشبینی میکند که مصرف نفت در چین تا سال ۲۰۲۷ به بالاترین سطح خود خواهد رسید که این پیشبینی نیز بر روند تغییرات قیمت نفت تأثیرگذار بوده است.
در عین حال، نگرانیها در خصوص تأمین نفت برای اروپا بهدنبال ازسرگیری فعالیت خط لوله دروژبا که نفت روسیه و قزاقستان را به کشورهای مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و آلمان منتقل میکند، کاهش یافته است. این خط لوله به دلیل مشکلات فنی در ایستگاه پمپ در روسیه، روز پنجشنبه متوقف شده بود.
خط لوله دروژبا قادر است روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام منتقل کند. همچنین، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز جمعه اتحادیه اروپا را تهدید کرد که اگر واردات نفت و گاز از ایالات متحده را افزایش ندهند، با تعرفههای صادراتی روبرو خواهند شد. کمیسیون اروپا نیز اعلام کرد که آماده مذاکره با ترامپ برای تقویت روابط میان دو طرف، بهویژه در زمینه انرژی است.
ترامپ همچنین هشدار داده که ممکن است کنترل خود بر کانال پاناما را از سر بگیرد و این کشور را به دریافت هزینههای اضافی برای استفاده از این گذرگاه استراتژیک متهم کرده است.