به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، قربان حاجیمشهدی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: پارسال درآمد گلستان ۱۰ درصد رشد داشت و قسمت عمده وصولیها مربوط به فراریان مالیاتی بود.
وی افزود: امسال ۱۷ مورد مشکوک در گلستان شناسایی شد که درآمد یا فروش ابرازی این افراد در اظهارنامه مالیاتی، سه هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال بود که پس از بررسیهای انجامشده، مشخص شد این افراد ۶ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی داشتند که در این بخش تاکنون پنج پرونده قطعی شده و ۱۲ پرونده در دست رسیدگی است.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان به بررسی تراکنشهای مشکوک در گلستان اشاره کرد و توضیح داد: براساس بررسی دستگاه قضا، گردش مالی مشکوک ۴۷۸ نفر به امور مالیاتی ارسال شد که مجموع تراکنشهای بانکی این افراد، ۹۰ هزار میلیارد ریال بود که ۵۵۰ میلیارد ریال مالیات از ۴۷۸ مظنون به فرار مالیاتی وصول شد.
حاجیمشهدی بیان کرد: ۶ معدن در شرق گلستان وجود دارد که پرونده مالیاتی آنها در تهران و سمنان بررسی میشود که برای حل این مشکل تاکنون پیگیریهای زیادی انجام شده که رسیدگی به این پروندهها در گلستان انجام شود و یا سهم گلستان از محل درآمد این ۶ معدن پرداخت شود که تاکنون پیگیریها بینتیجه بوده است.
وی با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال درآمدهای مالیاتی گلستان حدود ۳۲ هزار میلیارد ریال بود، گفت: براساس قانون بودجه باید ۳۶ هزار میلیارد ریال مالیات در استان وصول میشد که تاکنون ۹۰ درصد آن وصول شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱ درصد افزایش پیدا کرد.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان اضافه کرد: سال گذشته باید ۲۹ هزار میلیارد ریال از درآمدهای مالیاتی استان وصول میشد که ۳۲ هزار میلیارد ریال وصولی انجام شد که نسبت به سهمیه تکلیفی، با ۱۰ درصد افزایش همراه بود.
به گفته حاجیمشهدی تکلیف مالیاتی امسال استان گلستان ۵۰ هزار میلیارد ریال است که در حال حاضر گلستان تا وصول سهمیه، ۱۸ هزار میلیارد ریال کسری دارد.
وی به واریز عوارض به حساب شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها و عشایر اشاره کرد و گفت: در هشت ماهه امسال سه هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال عوارض وصول و به حساب شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها و عشایر واریز شد.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان گفت: بیشترین جمعیت گلستان در گرگان ساکن است و به همین دلیل شهرداری گرگان در دریافت عوارض در صدر قرار دارد که در هشت ماهه امسال، ۷۰۰ میلیارد ریال معادل ماهانه ۹۰ میلیارد ریال به حساب شهرداری گرگان واریز شده است.
به گفته حاجیمشهدی در ۹ ماهه امسال هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال درآمد مالیاتی به بخش سلامت گلستان اختصاص یافت که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشت.
وی به طرح نشاندار کردن مالیات اشاره کرد و یادآور شد: ۴۶ طرح در گلستان، براساس شاخصههای مدیریت و برنامهریزی برای نشاندار کردن مالیات انتخاب شد که تکمیل آن به چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داشت.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان ادامه داد: تاکنون هزار و ۱۲۶ میلیارد ریال برای ۴۶ طرح نشاندار شده در گلستان تامین اعتبار انجام شد که اعتبار لازم برای تکمیل ۱۸ طرح به طور ۱۰۰ درصد اختصاص پیدا کرد