به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، قاسم مطلبی مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه گفت: امسال ۴۴۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۲۷ میلیون دلار به ارزش حدودی ۶۰ تریلیارد ریال از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه صادر شده که به لحاظ وزنی ۱۱ درصد و به لحاظ ارزش دلاری ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی عمدهترین کالاهای صادراتی را انواع آبمیوه، دستمال کاغذی، انواع شیشه و ظروف شیشهای، کاشی و سرامیک، سیمان، آبگرمکن، پکیجهای گرمایشی و قوطی آلومینیومی و در حوزه نفتی نیز هیدروکربن، روغن های صنعتی و سایر مشتقات است.
مطلبی گفت: عمده کشورهای مقصد صادرات از این گمرک شامل عراق، امارات، افغانستان، پاکستان، ترکیه، روسیه و کشورهای اروپایی از جمله آلمان، ایتالیا و مجارستان است.
وی در خصوص رویه واردات نیز بیان کرد: بیش از ۲۳۳ هزار تن کالا به ارزش ۵۸۵ میلیون دلار به ارزش ۱۶۰ تریلیارد ریال کالا از این گمرک وارد کشور شده که به لحاظ وزنی ۴۰ درصد و از نظر ارزشی ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
مطلبی یادآور شد: برگزاری نشستهای اختصاصی با اعضاء اتاق بازرگانی، مدیران واحدهای تولیدی وارائه تسهیلات لازم در قالب بخشنامهها و دستورالعملها، استفاده از ظرفیت ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل از نمونه اقداماتی بوده که باعث افزایش این میزان صادرات و واردات در سال جاری شده است.
وی با بیان اینکه عمده واردات از این گمرک مربوط به مواد اولیه مورد نیاز تولیدگران و دستگاههای خط تولید کارخانهها است افزود: مواد الیه دارویی، انواع اسانس و تکه های میوه، خمیر الیاف، ماشین آلات و اجزا قطعات، انواع طمع دهنده، درب آسان بازشو، ورق گالوانیزه و کویل آلومینیومی هم به عنوان کالاهای وارداتی در این گمرک فراوانی دارد.
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه گفت: امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هند، قطر، کره و با واسطه از کشورهای آلمان، ایتالیا و دانمارک نیز نیز کشورهای مبد وارداتی به این گمرک است.