به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مسعود نوروزی مسئول شیلات جهاد کشاورزی ملایر گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده، باید تا سال ۱۴۱۰ میزان تولید ماهی در این شهرستان به یکهزار تُن برسد که امسال به این میزان تولید دست پیدا کردیم.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون یک میلیون و ۴۰ هزار قطعه بچه ماهی در ۴۱ مزرعه استخرهای دومنظوره و مزارع سردآبی و چهار آببند طبیعی رهاسازی شد و ۶۰۰ هزار قطعه از طریق ۲ مرکز حد واسط این شهرستان در داخل و خارج از استان به فروش رسیده است.
مسئول شیلات جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: در حال حاضر مجوز احداث ۶ مزرعه پرورش ماهی نیز از سامانه ملی مجوزهای مشاغل خانگی صادر شده و سال آینده به مجموعه تولید این شهرستان اضافه خواهد شد.
نوروزی با بیان اینکه با بهرهبرداری از ۶ استخر پرورش ماهی، میزان تولید نیز افزایش پیدا میکند، اظهار کرد: برای ایجاد مزارع پرورش ماهی نیازی به تاییدیه دامپزشکی و منابع امور آب نیست و دلیل افزایش میزان تولید ماهی در این شهرستان نیز همین موضوع است.
وی گفت: چنانچه بتوانیم امور آب را متقاعد کنیم که از آبهای خروجی زیردست سد کلان برای پرورش ماهی استفاده کنیم، حداقل ۵۰۰ هزار تُن افزایش ظرفیت داریم و به ظرفیت تولید این شهرستان اضافه میشود.
مسئول شیلات جهاد کشاورزی ملایر ضمن ابراز گلایه از نوع عملکرد اداره دامپزشکی و امور منابع آب در صدور مجوز و تاییدیه ایجاد مزارع پرورش ماهی در این شهرستان، افزود: ما در ادارات کل استان همدان مشکلی نداریم، اما در شهرستان همچنان مانع برای توسعه و ایجاد مزارع پرورش ماهی وجود دارد.
نوروزی ادامه داد: تنها کارخانه تولید خوراک آبزیان استان همدان در ملایر با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در دست اجرا است، اما این طرح معطل اخذ تسهیلات مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه این طرح در زمینه تولید خوراک آبزیان، طیور و دام فعالیت میکند و نمونه آن در استان همدان وجود ندارد خاطرنشان کرد: این طرح از ۴۰۰ میلیارد ریال، درخواست ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات دارد و در صورت پرداخت، این کارخانه تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.