به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با هدف بهره مندی بیشتر از انرژی بادی و بهبود توزیع برق در کشورهای مختلف، مقامات اروپا ساخت دو جزیره انرژی مصنوعی در دریای شمال و دریای بالتیک را آغاز کردهاند.
جزیره فراساحلیِ برنهولم (دریای بالتیک) که در سواحل دانمارک واقع شده است، قرار است تا سه گیگاوات برق برای دانمارک و آلمان تامین کند و امکان تعمیم آن به کشورهای دیگر را نیز فراهم آورد. در این جزیره، ایستگاه تبدیل جریان مستقیم با ولتاژ بالا و زیرساختهای مربوط به توزیع برق قرار گرفته است.
انتظارات حاکی از آن است که این جزیره بتواند وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش دهد و همکاریهای بین کشورها را در حوزه تامین انرژی تقویت کند. جزیره فراساحلیِ الیزابت نیز شامل یک سامانه انتقال انرژی به خشکی است و برق را به بلژیک و سایر کشورهای اروپایی منتقل میکند.
ساخت زیربنای جزیره مذکور، از اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز شده است و ۲.۵ سال به طول خواهد انجامید و سپس زیرساختهای لازم برای انتقال برق از منطقه انرژی بادی ساحلی بلژیک به خشکی، نصب خواهد شد. این جزیره، همچنین نخستین شبکه توزیع برق ساحلی یکپارچه اروپاست که مراکز و کشورهای مختلف را بهم متصل میکند و انبوهی از انرژی تجدیدپذیر را در دسترس صنایع قرار میدهد.
مقامات قصد دارند طی سالهای آتی تا حدود ۱۰ جزیره انرژی دیگر را در دریای شمال، دریای بالتیک و احتمالاً جنوب شرقی اروپا توسعه دهند که این امر، نحوه تولید، توزیع و مصرف برق را بهبود میبخشد و یک آینده پایدار را در حوزه انرژی برای اروپا رقم میزند.