به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در سالهای اخیر و با توسعه ریزپرنده ها، این پهپادهای فوق سبک راه خود را به درون سازمان رزم ارتشها باز کردند و تجربه جنگ اوکراین نشان میدهد سامانههای رزمی مستقر در خطوط نبرد آسیب پذیری بالایی نسبت به حملات کوادکوپتری دارند.
در کنار این مسله، در درگیریها همواره فعالیت توپخانه دشمن بر انهدام سامانههای پدافندی متمرکز میشود و هم توپخانه و هم نیروی هوایی دشمن عملیات سرکوب پدافند را در دستور کار قرار میدهند.
این مسله در مدیریت صحنه نبرد رزمایش پیامبر اعظم لحاظ شده و آشیانههای بتنی مخصوص استقرار سامانه پدافندی سوم خرداد رونمایی شد.
در طول رزمایش سامانه سوم خرداد اقدام به شلیک تمرینی کردبه دلیل لو رفتن موقعیتش به آشیانه بتنی خود برگشت تا در مقابل حملات توپخانهای دوربرد یا حملات ترکیبی کوادکوپتری در امان باشد.
رزمایش سپاه در حال انجام است و گزارشهای جدیدی از آخرین تمرینات تاکتیکی منتشر شده است.
در خلال رزمایش پای سامانه نهم دی هم به رزمایش باز شد تا در کنار سامانههای سوم خرداد و دزفول به رزم در صحنه نبرد بپیوندند.
اطلاعات بیشتر از سامانههای دیگر حاضر در رزمایش:
در طی بخش دیگری از تمرین سامانه نهم دی بمب هواپرتاب پرتابی از جنگنده را در ۱۷ کیلومتری مورد رهگیری قرار داد.
سامانه نهم دی سپاه، با هدف قرار دادت مجموعه اهداف قدرت خود را در حفظ آسمان به نمایش گذاشت؛ این سامانه تخصصا برای پهپادهای انتحاری، موشکهای کروز و اهداف کم سرعت پرتابی ساخته شده است.
بُرد سامانه پدافندی ۹ دی بین ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر و ارتفاع هدف قابل درگیری این سامانه کاملاً ایرانی ۱۰ کیلومتر بوده و از ترکیب موشکهای جدید و پیشرفته ۹ دی تجهیز شده است.
مأموریت تخصصی موشک ۹ دی، انهدام موشکهای کروز و بمبهای رها شده از هواپیماهاست، جنگندهها، بالگردها و پهپادهای دشمن هم در تور شکار این موشک ایرانی قرار دارند.
سامانه ۹ دی، با برخورداری از ساختار متحرک و برخوردار از رادار مستقل روی هر پرتابگر در کنار ۸ موشک آماده شلیک، قابلیت درگیری با چند هدف را دارد.
قرارگیری موشکها در پرتابگرهای جعبهای یا کنیستر و آن هم به صورت بلوکهای چندتایی امکان تخلیه جعبه پرتابگر خالی شده و نصب موارد جدید را سادهتر میکند.
سامانه ۹ دی به عنوان یک سامانه تمام متحرک و برخوردار از رادار مستقل روی هر پرتابگر در کنار هشت موشک آماده شلیک و قابلیت درگیری همزمان با چند هدف، نقش مهمی در رفع نیاز دفاع هوایی کشور در حفاظت از تاسیسات حیاتی دارد.
در گزارشهای منتشر شده از رزمایش، سامانههای تورام ۱ و دزفول، پهپادهای انتحاری پرتاب شده به سمت تاسیسات نطنز را با موفقیت مورد انهدام قرار دادند. لازم به ذکره عملیات این سامانههای با لینک به رادار پیش اخطار مطلع الفجر ۳ ساخت ایران بوده است که تا برد ۵۰۰ کیلومتر اهداف را پایش میکند و مختصات لحظهای را در اختیار سامانههای پدافندی میگذارد.
لحظه شلیک موشکها به سمت پهپاد انتحاری پرتابی به سمت نطنز، به نظر میرسد از نوع شاهد ۱۳۶ باشد
رادار مطلع الفجر (سمت چپ) و لاشه شاهد ۱۳۶ که در نقش پهپاد مورد هدف سامانههای تورام ۱ و دزفول قرار گرفت
رزمایش مشترک نیروهای سپاه همچنان ادامه دارد و تاکتیکهای تهاجمی و تدافعی مورد تمرین نیروهای سپاه قرار میگیرد و نقطه مثبت این رزمایش بهره گیری از سامانههای مدرن بومی و تجربیات نبردهای اخیر اوکراین و رژیم صهیونیستی است و تاکتیکها متناسب به تهدیدات روز تمرین میشوند.
نویسنده: سیدنویدرضا موسوی