به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سیدعباس صالحی امروز، یکشنبه ۲۳ دی با قرائت قرآن و سرود جمهوری اسلامی و سپس سخنان اولیه نیکنام حسینی پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی در مورد لزوم گفتوگو به عنوان حلقه مفقوده در جامعه و نیز اهمیت گفتوگو با اهالی رسانه آغاز شد.
این نشست در مجتمع فرهنگی باغ زیبا در حال برگزاری است.
صالحی در این نشست گفت: حوزه رسانه یک فضای نگاه بینا و بیدار و رصدگری است بر فضای دولتمردان و ما باید خیلی خوشحال باشیم که چنین فضایی به در اختیار باشد به عنوان یک نگاهی که میتواند به ما در مسیر کمک کند هم در پیشنهادهایی که ارائه میکند هم در نقدهایی که میکند و هم در مسیر تکمیل و تکامل حرکت میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امیدواریم تا پایان سال شرایط ما در بحث مجوزها شرایط بسیار بسیار بهتری هم در تعداد اندکتر و هم فرایند روانتر باشد.
صالحی ادامه داد: در این دوره کمیته شفاف سازی راه افتاده و جلسات متعدد را داشتیم. ۲۰۰ تا سند را تا الان بارگذاری کردیم از حسابرسی موسسات بگیرید تا حقوق دریافتی، اطلاعات کارکنان، هزینه کرد دستگاهها، مدارک درجه هنری، کارت صلاحیت تدریس، آراء دیوان و همه چیزهایی که به عهده فرهنگ مربوط میشود.
وی اظهار کرد: اگر ما بتوانیم تلاش کنیم پشت یک دیوار شیشهای قرار بگیریم خودمان هم ایمنترین هستیم. الان شیشهها ایمنتر از دیوارها هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بحث سند توسعه نظام محتوا و خدمات محتوا در فضای مجازی را که وزارت فرهنگ تهیه کرده در حال ارائه به شورای عالی فضای مجازی است. هنوز کار قابل توجهی در حوزه دولت الکترونیک داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هویت ما دوبخشی است هویت ایرانی و هویت اسلامی و این سکه دو رو دارد و با این دو رو معنی پیدا میکند.
صالحی در ادامه اظهار کرد: تردیدهای منابع اعتبار طرح مجموعه فرهنگی هنری پایتخت رفع نشده، رفع شود پای قرارداد میرویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره قانون عفاف و حجاب نیز توضیحاتی ارائه داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگزار قانون و مردم هستیم نه آمر و مرشد.
وی افزود: باید به این کارگزاری نسبت به قانون و مردم توجه بکنیم و به خصوص اصحاب فرهنگی که ولی النعمه ما هستند. مردم ولی نعمه ما و در فرهنگ اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه هستند که ولی نعمه ما باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در کل حاکمیت ما چالش سرمایه اجتماعی داریم یعنی اعتماد مردم به حاکمیت با حکمرانی در دهههای اخیر به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: روندی و سرعت نزول این سرمایه اجتماعی اعتماد مردم به حکمرانان نظام حو کمرانی نهادهای حکمرانی و ... کاملا روشن است.
صالحی ادامه داد: در حوزه فرهنگ و هنر قالبهای مختلفی دارد قهر بود فاصله بود اعتراض بود نفرت بود. کل جامعه گرفتار اغتشاشات ذهنی و معرفتی و وجودی هست و در اصحاب فرهنگ و هنر این اتفاق مضاعف شده است.
وی گفت: جامعه ایران یک جامعه قابل اعتماد و قابل احترام است، اما باید پارهای از سوء تفاهمها را با برخی از تغییر روشها و منشها برطرف کرد و این اعتمادهای از دست رفته را برگرداند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه این مقدار علاقه به موسیقی کرهای در کشور در این شش هفت سال پدید آمد باید برای ذائقه موسیقایی و مسیر موسیقایی خیلی معنا داشته باشد.
وی افزود: ما کجا اشتباه کردیم و اشتباه میکنیم که اینطور ذائقه موسیقیایی ایران را تغییر میدهیم حتما ما چیزهای دیگری را مطابق این مذاق و ذوق نسل جدیدی به درستی تولید و عرضه نکردیم.
صالحی خاطرنشان کرد: وقتی ما مجالهایی که برای موسیقی ایرانی کلاسیک، مدرن و یا موسیقیهای جدیدی که میتوانیم بالاخره به طرف آن حرکت بکنیم را تنگ و تنگتر میکنیم چنین فضاهایی پدید میآید.