به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، معاون محیط زیست انسانی در نشست خبری هفته هوای پاک گفت: موضوع آلودگی هوا و همینطور موضوع پسماند چالشهای بسیار پیچیدهای هستند که در یک دوره زمانی بسیار طولانی، وضعیت ما رسیده به صورت تجمعی امروز به این نقطه رسیده است.
وی افزود: اینکه تصور شود سازمان حفاظت محیط زیست ظرف سه ماه یا مثلاً ۶ ماه میتواند موضوع آلودگی هوا با این همه پیچیدگی یا پسماند با این گستردگی و پیچیدگی را حل بکند قطعاً اینگونه نیست.
ترابی ادامه داد: تلاش میکنیم تا با نظارت ما، دستگاههای اجرایی، اجرای قانون هوای پاک را دنبال بکنند و کار را به نتیجه برسانند.
معاون محیط زیست انسانی گفت: پسمان سوزها خریداری شدند ولی متاسفانه به دلیل اشتباهی که در انتخاب نوع این دستگاه صورت گرفت یا دلایل دیگر؛ الان ما شاهد این هستیم که مثلا در نوشهر یا برخی شهرهای استانهای شمالی، این پسماندسوزها به دلیل رطوبت بسیار بالای پسماند درست کار نمیکنند.
ترابی اضافه کرد: برقیسازی ناوگان حمل و نقل یک مسیر درست در جهت بهبود وضعیت آلودگی هوا در تهران و مشهد است؛ حمایت میکنیم.
معاون محیط زیست انسانی گفت: سالهاست در مورد استفاده از خودروهای برقی و برقی کردن وسایل نقلیه صحبت میکنیم، اما زیرساختها به اندازه کافی فراهم نبوده است.
وی اظهار کرد: برای اینکه ما بتوانیم از خودروهای برقی به صورت گسترده استفاده بکنیم نیاز به زیرساختهایی داریم که قطعاً مورد حمایت سازمان حفاظت محیط زیست هست.
معاون محیط زیست انسانی گفت: وزارت نفت و وزارت نیرو اعلام کردند با توجه به ذخیره سوختی که وجود دارد امکان عدم استفاده از مازوت در نیروگاهها وجود ندارد؛ آنها با مقدار خیلی کم شروع کردند ولی حالا من باید بگویم که متاسفانه در بسیاری از نیروگاههایی که امکان مصرف مازوت وجود داشت همچنان ادامه پیدا کرده است.
ترابی بیان کرد: دولت گفت من اگر نخواهم مازوت بسوزانم بایستی برق را قطع بکنم؛ به اعتقاد من یک کار شجاعانهای بود که انجام هم شد و مصوب شد.
وی اظهار کرد: همه ما کلی خوشحال بودیم که مثلاً دو ساعت قطع برق میشود و مازوت کمتری میسوزد؛ ولی خیلی پیامد آن سنگین بود از این بابت که اعتراضات شدیدی انجام شد که چرا باید برق قطع شود.
معاون محیط زیست انسانی اضافه کرد: من اگر بخواهم در مورد تحریمها صحبت بکنم حتما باید این را به کشورهای پیشرفتهای که همیشه ادعا میکنند که با مردم ایران هستند و تاکید میکنند که میخواهند حتماً به مردم ایران کمک کنند میگویم که آنها جلوی انتقال تکنولوژی را گرفتند در حالی که علم حد و مرز ندارد ولی آنها اجازه نمیدهند تکنولوژی به درستی استفاده شود.
وی ادامه داد: من باید این سوال را بپرسم که آیا حقوق بشر اجازه میدهد که ما علم و انتقال علم و تکنولوژی را محدود کرده و کشور را دچار چالش بکنیم؟
معاون محیط زیست انسانی ادامه داد: من فکر میکنم که موضوع انتقال پایتخت فقط بحث آلودگی هوا نیست؛ ما وقتی که تقریبا نزدیک به ۲۵ درصد جمعیت را در یک منطقه کوچک جا میدهیم مشکل ساز میشود.
وی افزود: مسیر درستی نیست که ما بیاییم یک حجم زیادی از جمعیت را در یک مکان کمی برای کشوری مثل ایران که این همه پهناور هست و گسترده هست بیاوریم.
ترابی خاطرنشان کرد: اینکه چرا به سواحل جنوبی فکر میکنیم بحث دسترسی به آبهای آزاد هست و امکان استفاده از آب شیرینکنها و فعالیتهایی که از نظر آب پرمصرف هستند؛ کاری که بسیاری از کشورها انجام میدهند و من فکر میکنم استراتژی هست که در حال بررسی هست و خیلی دور از ذهن نیست.