به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، فتح الله حسینی گفت: یکی از مشکلات مرزنشینان قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب موضوع بازپرداخت وامهای زلزله بود که به دلیل ناتوانی مردم از بازپرداخت در زمان زلزله و پس از پایان مهلت امهال ۲ ساله و قول دولت وقت مبنی بر تمدید آن برای یکسال دیگر، نه تنها این موضوع محقق نشد بلکه وضع جرایم سنگین و تغییر این وام ها از چهار درصد قرض الحسنه به ۲۵ درصد، به چالشی برای زلزله زدگان منجر شد.
وی اظهار کرد: علاوه بر پرداخت جرایم دیرکرد همچنین قرار شد یکسال دیگر تنفس بابت این وام ها برای زلزله زدگان لحاظ شود و پس از یکسال این تسهیلات به طور مجدد قسط بندی شود.
نماینده مردم شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به تعریض گردنه پاتاق و احداث تونل به عنوان یک مسیر ترانزیتی و محلی برای تردد زوار اربعین گفت: با توجه به برگزاری بیش از ۱۴ جلسه کارشناسی و موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رفع نگرانی های امنیتی و دفاعی و با قبول مسئولیت توسط ارتش و اختصاص یک هزار میلیارد ریال توسط وزارت راه و شهرسازی این پروژه اکنون در حال اجرا است.
محور پاتاق در بزرگراه کربلا یکی از حادثه خیزترین نقاط است که روزانه شاهد تردد ۲ هزار کامیون کالاهای صادراتی و تانکرهای سوخت از این مسیر ترانزیتی هستیم و بیش از نیمی از صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق از این مسیر می گذرد.
حسینی همچنین با اشاره به پروژه سامانه گرمسیری، اضافه کرد: پس از شناسایی بیش از ۵۲ هزار هکتار اراضی جامانده از طرح سامانه گرمسیری و پیگیریهای جدی از طریق معاونت نظارت مجلس، توافق لازم برای تخصیص آب به این اراضی حاصل شده است.
سامانه گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است که اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب شدن منطقه با مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح محسوب می شود.
بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غرب کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد، این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست.
بر اساس افق ترسیم شده برای این طرح، اجرای سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می دهد و ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین در قالب این طرح به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.