به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مسعود پزشکیان، رئیس جمهورکشورمان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا با تاکید بر اینکه ما نسبت به سابقه عملکرد آمریکا و کشورهای اروپایی از نقض عهد در تعهدات نگرانی داریم، گفت: با این وجود آماده گفتگو هستیم.
وی افزود: متاسفانه روندی که ایجاد شده روز به روز تحریم ها را افزایش میدهند و تحریمها برای ما مشکل ایجاد کرده اما به این شکل نیست که ما نتوانیم در مقابل این تحریمها دوام بیاریم. آمریکا از ابتدا تلاش کرده حکومت ایران را ساقط کند و تحریمها را افزایش داده است اما ما همیشه در پی آرامش در منطقه بودهایم. با این حال، این فشارها باعث نشده که نتوانیم به زندگی خود ادامه دهیم. اگر در تهران و ایران باشید، میبینید که مردم در آرامش زندگی میکنند. امیدواریم که ترامپ به جای گسترش جنگ و ناآرامی، در جهت صلح جهانی گام بردارد و توافقات گذشته را اجرایی کند.
رئیس جمهور در واکنش به سوال مجری برای گفتگو مستقیم با ترامپ گفت: مشکل ما با گفتگو نیست، مشکل ما پایبندی به تعهدات است. متأسفانه، هر زمان که مذاکره میکنیم و به یکدیگر تعهد میدهیم، پایبندی به این تعهدات رعایت نمیشود. ما در مذاکرات با ۵+۱، که مدت طولانی نیز به طول انجامید، به تمامی تعهدات خود پایبند بودیم، اما متأسفانه این طرف مقابل بود که به تعهدات خود عمل نکرد. اکنون نیز مشخص نیست که اگر مجدداً وارد مذاکره شویم، همان اتفاق تکرار خواهد شد یا خیر. نوعی بیاعتمادی در حاکمیت و در نزد رهبر معظم انقلاب شکل گرفته است، زیرا طرف مقابل بهدنبال براندازی ما است، نه حل مسئله از طریق گفتگو.
رئیس جمهور در پاسخ به تهدیدات نظامی علیه کشورمان گفت: ایران نه غزه است و نه سوریه؛ ما قدرت پاسخگویی دندان شکن به هرگونه تجاوز را داریم.
هرگونه حمله نظامی علیه ایران نهتنها به ضرر منطقه، بلکه به ضرر جهان تمام خواهد شد.
پزشکیان گفت: ایران نه غزه است و نه سوریه؛ ما قدرت پاسخگویی قاطع به هرگونه تجاوز را داریم.
با این حال، سیاست ما همواره بر پایه جلوگیری از جنگ و حفظ ثبات در منطقه بوده و نمیخواهیم شرایط به سمتی برود که ناامنی گسترش یابد.
پزشکیان در واکنش به سوال شیطنت آمیز مجری آمریکایی درباره حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران بیان کرد: هر عملی عکس العملی دارد؛ ما از جنگ نمیهراسیم.
ببینید، طبیعتاً در برابر هر اقدام عملی، واکنش متقابل خواهیم داشت و از جنگ نمیهراسیم، اما به دنبال جنگ هم نیستیم.
آنچه که آنها قصد حمله به آن را دارند، زمین و تجهیزات است، اما آنچه که ما به دست آوردهایم، اندیشه و مهارت است و این چیزی نیست که بتوان آن را نابود کرد. با این حال، میتوان اقدامات متقابل را انجام داد و این روند را ادامه داد.
رئیس جمهور ادامه داد: برنامه هستهای ایران صلحآمیز است و به تعهدات خود پایبندیم. تنشهای موجود به نفع هیچ طرفی نیست. رئیسجمهور فرانسه که به ایران سفر کرده بود، از تمامی تجهیزات و فعالیتهای ما بازدید داشت و مشاهده کرد که تمام اقدامات ایران صلحآمیز است.
ما هیچگاه به دنبال سلاح هستهای نبودهایم، نیستیم و نخواهیم بود؛ این موضوع برای ما یک باور و اعتقاد است.
برخی کشورها میخواهند بهزور این ذهنیت را در دنیا القا کنند که ایران قصد دستیابی به بمب هستهای دارد تا از این طریق برای اقدامات خود مشروعیتسازی کنند، اما این سیاست قطعاً به ضرر خودشان تمام خواهد شد.
ایران همواره به تعهدات بینالمللی خود پایبند بوده و بیشترین میزان نظارت و بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی را پذیرفته است. ما به همان چارچوبی که متعهد شدهایم پایبند بودهایم و همچنان پایبند خواهیم ماند.
مسعود پزشکیان در گفتوگو با شبکه NBC با انتقاد از حملات علیه غیرنظامیان در فلسطین ادامه داد: کشوری که دم از صلح، آزادی و حقوق بشر میزند، تاکنون بیش از ۵۰ هزار زن، کودک، سالمند و غیرنظامی را به کام مرگ کشانده و همچنان از این روند دفاع میکند؛ در حالی که این اقدامات به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
جنگ باید میان نظامیان باشد، نه مردم بیگناهی که به دلیل سیاستهای تمامیتخواهانه برخی سران، جان و زندگیشان را از دست میدهند.
رئیس جمهور در مصاحبه با شبکه تلویزیونی NBC افزود: برخلاف ادعاها، ایران امروز نسبت به سال گذشته قویتر و منسجمتر شده است. امنیت داخلی افزایش یافته و میزان مشارکت مردم در سیاستگذاری و مدیریت کشور رشد چشمگیری داشته است.
در زمان انتخابات هم تأکید ما این بود که همه مردم بتوانند در تصمیمگیریهای کشور نقش داشته باشند و این مسیر را ادامه خواهیم داد.
سیاست ما در منطقه بر مبنای تعامل، دوستی و ارتباطات صمیمانه با همسایگان است. ما هیچگاه به دنبال جنگ و درگیری نبودهایم و نخواهیم بود.
در دوران انقلاب نیز این عراق بود که جنگ را آغاز کرد؛ ما به هیچ کشوری حمله نکردهایم و نخواهیم کرد، اما اگر مورد حمله قرار بگیریم، پاسخی قاطع و دندانشکن خواهیم داد.
پزشکیان در پاسخ به ادعای برخی دولتها مبنی بر تأثیر تحولات سوریه بر امنیت و منافع ایران گفت: این موضوع چه ارتباطی با ایران دارد؟ تحولات سوریه تأثیری بر انسجام داخلی و منافع ایران ندارد
این روند چگونه میتواند از نظر داخلی برای ما ضعف ایجاد کند؟
ما در سوریه به درخواست رسمی دولت این کشور و برای مبارزه با داعش و تروریسم حضور داشتیم.
آنچه برای ایران اهمیت دارد، تمامیت ارضی سوریه و مشارکت همه مردم این کشور در تعیین سرنوشت خود است. هر دولتی که در نتیجه رأی و نظر مردم سوریه بر سر کار باشد، ما با آن ارتباط خواهیم داشت.
رئیس جمهور در پاسخ به پرسش درباره درخواست قصاص برای عاملان شهادت سردار قاسم سلیمانی گفت: این مسئله به قوه قضاییه مربوط میشود، اما آنچه رخ داد، یک اقدام غیرقانونی و برخلاف تمام موازین بینالمللی بود
سردار سلیمانی یک قهرمان ملی بود که حضورش در عراق و سوریه برای مبارزه با داعش و تروریسم بود. او انسان شریف، پاک و بزرگی بود که متأسفانه آمریکا بهراحتی او را در خاک عراق ترور کرد
.این اقدام با هیچیک از قوانین بینالمللی همخوانی نداشت، اما آمریکا بدون هیچ تبعاتی آن را انجام داد
.پزشکیان گفت: از هیچ اقدامی که امنیت منطقه را به خطر بیندازد، حمایت نمیکنیم، ین اسرائیل است که امنیت منطقه را به خطر انداخته است
ما از هیچ اقدامی که امنیت منطقه را بر هم بزند، حمایت نمیکنیم. این اسرائیل است که امنیت منطقه را به خطر انداخته و آمریکا و کشورهای اروپایی از آن دفاع میکنند
اسرائیل تاکنون ۵۰ هزار انسان بیگناه را کشته است؛ این اقدام با کدام قوانین بینالمللی همخوانی دارد؟ آیا اسرائیل حق دارد بیمارستانها را بمباران کند؟ آیا میتواند مانع رسیدن آب، غذا و دارو به مردم بیگناه شود؟ آیا مجاز است غیرنظامیان را بمباران کند و آن را دفاع از خود بنامد؟ کدام قانون بینالمللی چنین جنایاتی را مجاز میداند
همانطور که غزه تحت محاصره شدید است، حوثیها نیز با محدودیتهای گستردهای مواجهاند. وقتی دسترسی به آنها تا این حد محدود شده، چگونه ایران میتواند از آنها حمایت کند
وی گفت: امروز در شرایط خطرناکی قرار داریم. متأسفانه، روابط بین کشورها بر پایه خشونت، جنگ و بیاعتمادی بنا شده است. در حالی که میتوانیم کنار هم بنشینیم، برادرانه زندگی کنیم و دنیا را برای یکدیگر جای بهتری کنیم، اما این اتفاق تنها زمانی ممکن است که به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم.
پزشکیان افزود: متأسفانه، زیادهخواهی برخی کشورها جهان را به سمت درگیری و جنگ سوق داده است، در حالی که مسیر صلح و تفاهم همیشه وجود دارد.