به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدتی است که بحث تصویب لایحه پیوستن ایران به دو کنوانسیون موردنظر FATF، یعنی پالرمو و CFT، مجدداً مطرح شده است. دولت تلاش کرده تا مجوز بررسی مجدد این دو کنوانسیون را در مجمع تشخیص مصلحت نظام کسب کند.
اینکه چرا دولت، حل مشکلات را در اولویت نخست خود قرار داده و چگونه به این تصمیم رسیده، موضوعی جداگانه است. اما به نظر میرسد که دولت محترم، حل مشکلات کشور را به تصویب این دو لایحه FATF گره زده و راه دیگری پیشِروی خود نمیبیند. دکتر پزشکیان تأکید کرده است که چارهای جز حل موضوع FATF برای برونرفت از مشکلات وجود ندارد و در نخستین اقدامات خود، با نامهنگاری به رهبری تلاش کرد زمینه بررسی مجدد این دو لایحه در مجمع را فراهم کند.
سخنگوی دولت نیز در همین زمینه اظهار داشت: «گره مشکلات کشور با FATF حل میشود.» همچنین، معاون اجرایی دولت ادعا کرده است که با تصویب این دو لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام، بخشی از مشکلات کشور حل خواهد شد.
بحث تصویب لوایح مرتبط با FATF و ادعای عدم امکان پیشبرد امور کشور بدون آن، در گذشته نیز سابقه داشته است. در این گزارش، برخی اظهارنظرهای حامیان این لوایح، بهویژه در دولت آقای روحانی، بررسی شده و نشان داده میشود که گذر زمان چگونه درستی یا نادرستی این ادعاها را مشخص کرده است.
مجموعه گرا جزوه سَراب FATF را با محوریت نگاهی نگاهی به پیشبینیهای اشتباه حامیان لوایح مرتبط با FATF به همراه مستندات منتشر کرد.