به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آغاز زندگی مشترک همیشه در کنار دغدغههای اقتصادی غیرقابل انکارش، شور و ذوق خاصی را برای دختر و پسر و خانوادههای آنان به همراه دارد.
زوجهای جوان با وسواس و ظرافتی خاص از فراهم کردن شرایط اولیه برگزاری جشن تا انتخاب لباس و محل عقد را در کنار هم پیش میگیرند، اما گاهی جای شور و شوق اولیه این پیوند آسمانی را تجملات و هزینههای بالای مراسمات میگیرد.
فرهنگ مصرفگرایی که به غلط توسط برخی از رسانهها و شبکههای اجتماعی این روزها در زندگی مردم جای گرفته است، مراسم ازدواج را هم تحت تاثیر قرار داده و گاهی سالها آغاز زندگی را برای جوانها عقب انداخته است.
تشویق به ازدواج آسان و به دور از تجملات نیازمند ایجاد یک انگیزه معنوی و فطری است که دختر و پسر جوان را به سمت آغاز زندگی مشترک ساده ترغیب کند. «همسفر تا بهشت» یکی از طرحهایی است که با دست پُر به یاری جوانان دانشجو در شروع زندگی آمده، طرحی آمیخته با لطف و عنایت امام رضا علیه السلام!
در میان همه تکاپوهای شروع زندگی عاشقانه و عاقلانه، یکی از آرمانهای بیشتر زوجها ثبت لحظه عقد آنها در حرم مطهر رضوی است. پیوندی مقدس در مکانی مقدس.
ازدواج در بهشت رضوی باید هم آروزی خیلی از زوجها باشد. ثبت پیوندی که شاهد آن امام رئوف و فرشتگان الهی هستند و سرنوشت عاشقانه آنها با برکت حضور در کنار امام گره میخورد. این میزبانی معنوی باعث میشود تجملات و هزینههای اضافی نیز در این پیوند آسمانی جایگاهی نداشته باشد.
تعهدات دنیوی بین عروس و داماد در جوار امام مهربانیها و در سایه سار لطف و حمایت او، رنگی معنوی و روحانی به خود میگیرد و هر کلامی که میگویند، رشتهی محبتی میشود برای نزدیکتر شدن قلبهای آنها.
در کنار همه این برکات معنوی و ذوق بسیاری که عقد در حرم مطهر امام رضا علیه السلام برای زوجها دارد، شاید بتوان گفت بزرگترین برکت این لحظه ناب، در ادامه زندگی آنهاست که رخ مینماید.
زوجهایی که عقد آنها در این مکان مقدس جاری شده است، در چالشهای پیش رو که در زندگی مواجهه خواهند شد همیشه امام رئوف را حامی و ناظر زندگی خود میبینند و همین باعث دلگرمی و مدارای آنها در برآمدن از پس چالشها میشود. گویی امام مهربانیها خود ضامن زندگی مشترک آنهاست.
به لطف و نگاه مهربان امام رضا علیه السلام، امسال ۲۱۰ زوج دانشجوی خراسانشمالی زندگی خود را در حرم مطهر رضوی آغاز کردند.
جواد اسدی، دبیر ستاد ازدواج دانشگاهیان خراسانشمالی در گفتوگو با خبرنگار دانشجو بیان داشت: بیست و هفتمین دوره ازدواج دانشجویی کشور با عنوان طرح ملی «همسفر تا بهشت» از اوایل آذرماه آغاز شده و تا اول اسفندماه امسال ادامه دارد.
وی افزود: ۲۱۰ زوج دانشجوی دانشگاههای خراسانشمالی با شرکت در طرح ملی «همسفر تا بهشت» در جوار حرم مطهر امام رضا (ع) زندگی مشترکشان را آغاز کردند.
دبیر ستاد ازدواج دانشگاهیان خراسانشمالی تصریح کرد: از دانشگاه بجنورد ۳۳ زوج، علوم پزشکی بجنورد ۴ زوج، کوثر ۲۰ زوج، فرهنگیان خراسان شمالی ۵۱ زوج، ملی مهارت ۳ زوج (دانشکده انقلاب)، علوم قرآنی ۱ زوج، فنی و مهندسی اسفراین ۶ زوج، علوم پزشکی اسفراین ۶ زوج، علمیکاربردی ۶ زوج در این طرح شرکت کردند.
وی ادامه داد: همچنین از دانشگاههای پیامنور استان ۲۵ زوج، آزاد اسلامی ۴۴ زوج در بیست و هفتمین دوره جشن ازدواج دانشجویی شرکت کردند.
اسدی گفت: زوجینی که حداقل یک نفر از آنها دانشجو باشند و تاریخ رسمی عقد آنان در فاصله زمانی اول فروردین ۱۴۰۲ تا سیام مهرماه ۱۴۰۳ باشد در این طرح شرکت کردند و تمام هزینههای اسکان، پذیرایی و برنامههای فرهنگی آموزشی در مشهد مقدس به عهده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها است.
وجود چنین طرحهای حمایتی الخصوص از زوجهای جوان دانشجو برای آغاز زندگی مشترک قطعاً باعث تشویق آنها برای دوری از تجملات بی فایده و همچنین عقب نینداختن این سنت حسنه میشود، اما نباید تنها به همین طرحهای اولیه اکتفا کرد.
قطعاً زوجهای تازه ازدواج کرده برای آغاز زندگی و فراهم کردن مسکن و ملزومات آن نیازمند دریافت تسهیلات کمکی هستند که وامهای ازدواج جهت هموار کردن همین مسیر توسط دولت در نظر گرفته شد ولیکن علیرغم ضرورت ارائه این تسهیلات در شرایط کنونی که کشور با بحران پیری جمعیت مواجه است، همکاری بانکها در این زمینه اصلا راضی کننده نبوده است.
ایمان فیروزه، معاون فرهنگی و امور جوانان خراسانشمالی در گفتوگو با خبرنگار دانشجو در خصوص آخرین وضعیت تسهیلات ازدواج گفت: با توجه به گزارش بانک مرکزی در خصوص آمار عملکرد بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ آمار تسهیلات ازدواج از ابتدای سال جاری، تا پایان آبان ماه ۳۶۲۴ فقره وام به مبلغ ۱۲ هزار و ۳۷۷ میلیارد ریال به زوجین اعطا شده است که ۱.۰۷ درصد کل کشور است.
وی به تعداد متقاضیان در صف اشاره کرد و افزود: ۷ هزار و ۶۰۹ نفر در صف هستند و تعداد کل ثبت نام کنندگان نیز ۱۳ هزار و ۶۱۶ نفر است.
فیروزه ادامه داد: درصد وام گیرندگان به کل افراد متقاضی در خراسان شمالی حدود ۳۲ درصد است.
معاون فرهنگی و امور جوانان خراسانشمالی خاطرنشان کرد: طبق آمار و اطلاعات وام ازدواج در گزارش بانک مرکزی تا پایان دی ماه رتبه خراسانشمالی در پرداخت وام در جایگاه ۳۰ام کشور بوده که استان آخر سیستان و بلوچستان است.
آمار پرداخت تسهیلات بانکی حوزه ازدواج استان نشان میدهد که با وجود همه تلاشهای فرهنگی و رسانهای که در حوزه جمعیت و خانواده در حال انجام است، تسهیلات تشویقی قول داده شده به زوجین اصلا جایگاه خوبی ندارد.
خراسانشمالی علیرغم اینکه دارای اقوام مختلف بوده و از نظر جمعیتی بسیار حائز اهمیت است و حتی مقام معظم رهبری مسئله جمعیت را در سفر خود به این استان بیان نمودهاند، در حوزه بهرهمندی از منابع و مشوقهای جمعیتی در رتبههای آخر است.
موضوع جوانی جمعیت و خانواده با توجه به اینکه ایران وارد بحران پیری جمعیت شده است و نبض جوانی جمعیت کُند میزند، بیش از هر زمانی نیازمند توجه مسئولان مربوطه در تسهیل و حمایت مسیر ازدواج است، بی شک باید آمار ازدواج در جوانان افزایش پیدا کند که شاهد فرزندآوری و رشد جمعیتی در کشور باشیم.