به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، مدیرعامل شرکت گاز خوزستان روز شنبه در آیین افتتاح گازرسانی به ۱۲ روستای شهیون در مسجد ولی عصر (عج) روستای پامنار دزفول ضمن گرامیداشت یاد شهدا گفت: انقلاب اسلامی نگاه ویژهای به روستاها داشته و اقدامات بسیاری در حوزه انرژی، برق، تلفن همراه و گاز انجام شده است.
نادرقلی زری میدانی، انرژی را موتور محرکه اقتصاد دانست و افزود: پشت پرده تمام جنگها انرژی است به همین دلیل خاورمیانه با داشتن انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه انرژی، توسعه دهنده اقتصاد است و به هرجا ورود کند اقتصاد آن منطقه پویا میشود، افزود: این طرح با مختصات ۸۵ کیلومتر خط تغذیه و توزیع در یک مسیر سخت گذر اجرا شده است و یک ایستگاه تقلیل فشار دارد.
مدیرعامل شرکت گاز خوزستان اظهارکرد: این طرح گازرسانی، ۱۲ روستا و ۲۲ مرغداری را تحت پوشش قرار داده و ۹۷۰ میلیارد ریال از سال ۹۸ تاکنون برای آن هزینه شده است.
وی اجرای این طرح را برای توسعه گردشگری موثر دانست و افزود: اجرای طرح گازرسانی علاوه بر ایجاد رفاه اهالی منطقه به علت جایگزین شدن با هیزم و درخت به عنوان پاکترین سوخت استفاده میشود و برای حفظ محیط زیست نیز موثر است.
زری میدانی با قدردانی از نماینده، فرماندار و همه افرادی که در اجرای این طرح در مناطق سخت گذر تلاش کردند، گفت: اجرای طرح گازرسانی، وابستگی مردم به روستاها را بیشتر میکند و مانع مهاجرت آنها میشود.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: اجرای موثرترین طرح زیرساختی، موجب توسعه آینده بخش شهیون خواهد شد.
عباس پاپی زاده با بیان اینکه تلاش زیادی برای اجرای این طرح شده است، افزود: با اقداماتی که انجام شد موفق شدیم گازرسانی را به نقطه مطلوبی در شهرستان برسانیم.
وی با قدردانی از شوراها، دهیاران، بخشدار شهیون و فرماندار این شهرستان بابت اجرای طرح ادامه داد: شهیون یکی از بخشهای محروم دزفول و خوزستان است و با مشکلاتی در حوزه جاده، آب آشامیدنی، برق و گاز مواجه است که موظفیم این زیرساختها را برای مردم فراهم کنیم.
نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حالی که کشور درگیر مسائل اقتصادی است، همه موظفیم برای ارائه خدمات تلاش کنیم.
وی افزود: با پیگیری خوبی که در حوزه بهداشت و درمان انجام شد، اورژانس جادهای و بیمارستان درمان بستر در این بخش اجرا شد.
پاپی زاده گفت: درحوزه برق سردشت و شهیون نیز توانستیم پست فشار قوی جاده میانه را از دکلهای فلزی و پست فشار قوی مستقل منتقل کنیم و از این به بعد مشکل برق نخواهیم داشت این در حالی است که تا قبل از سال ۹۸ مشکلات زیادی در این منطقه وجود داشت.
وی با بیان اینکه اعتبارات فراونی برای مستقل شدن برق سردشت و شهیون صرف شده است، افزود: با وجود اینکه برق رسانی به این نقاط عملا توجیه اقتصادی نداشت نشستهای مختلفی برگزار و با اجرای طرح، اکنون گاز به این نقطه رسید.
نماینده دزفول در مجلس گفت: اجرای این طرح اثر خوبی در توسعه کسب و کار منطقه خواهد داشت ضمن اینکه شهیون یکی از قطبهای مهم گردشگری است و زیرساخت گردشگری نیز با اجرای این طرح محقق میشود.
وی با اشاره به مشکل جاده و آب در این منطقه خاطرنشان کرد: برای حل مشکل آب شهیون، تا سال ۹۵ اقداماتی انجام و مشکل آب شرب حل شد.
پاپی زاده با بیان اینکه حل مشکل آب موجب مهاجرت معکوس اهالی به شهیون شد، اظهارکرد: صنعت مرغداری نیز با حل مشکل آب در منطقه توسعه یافته است.
وی افزود: اکنون نیز برای توسعه شبکه و اصلاح آبرسانی به شهیون یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال نیاز است در حالی که کل بودجه سال گذشته دزفول سه هزار و ۹۰ میلیارد ریال بود.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت احداث خط لوله جدید برای اصلاح آبرسانی تاکید کرد و گفت: با پیگیریهای خوبی که انجام شد این اعتبار نیز در حال تامین است، قسمتی از خط لوله خریداری شده و در ماههای آینده عملیات اجرایی آغاز میشود تا مانع پیشرفت منطقه برطرف شود.
وی در خصوص بهسازی جادههای این مناطق نیز بیان کرد: عملیات اجرایی جاده پامنار و لیوس در ماههای آینده آغاز خواهد شد.
رییس اداره گاز دزفول نیز گفت: این طرح شامل ۳۱ کیلومتر شبکه تغذیه، ۵۵ کیلومتر شبکه توزیع، و ۸۰۰ انشعاب گاز بوده که با هدف گازرسانی به یکهزارو ۱۰۰ خانوار در ۱۲ روستا و ۲۲ واحد دامداری صنعتی در این مناطق اجرا شده است.
سید مهدی صادقی نساج بیان کرد: گازرسانی به روستاهای بیشهبزان، نهضت، بازارگه، باغچهبان، وحدت، ممیلی، کوگندم، دارک، حسنآقا، پامنار، رزگه و اسلام آباد انجام شده است و به زودی نصب علمک در این روستاها انجام خواهد شد.
وی افزود: حدود ۶۲ درصد مساحت شهرستان دزفول را بخش شهیون تشکیل داده که با اقدامات انجام شده تا روستای پامنار گازرسانی شده است.
رییس اداره گاز دزفول از تمامی شهروندان شهر شهیون، دستگاههای خدماترسان، حفار و دهیاران درخواست کرد با توجه به اجرای عملیات گازرسانی به این روستاها، قبل از هرگونه حفاری و احداث بنا از اداره گاز شهرستان دزفول استعلام گیرند تا از بروز حوادث احتمالی جلوگیری شود.
گفتنی است، بخش کوهستانی و محروم شهیون دزفول ۲ هزار و ۸۹۲ کیلومتر مربع وسعت و ۳۷۲ روستا و آبادی دارد.
۹۹ درصد شهرستان دزفول از گاز طبیعی برخوردار است که با اجرای طرحهای گازرسانی، دزفول تا ۵۰ سال آینده مشکل افت فشار گاز نخواهد داشت.
دزفول، ۸۸ هزار و ۵۰۰ مشترک گاز و ۹ جایگاه سی ان جی دارد.