به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابرپروژهای که قرار است در پایتخت امارات متحده عربی توسط شرکت انرژی آینده ابوظبی با نام مصدر و شرکت آب و برق امارات ساخته شود، بزرگترین مزرعه خورسیدی جهان خواهد شد. این شرکتها خاطرنشان کردند که این اولین نیروگاه فتوولتیک خورشیدی ۲۴ ساعته در جهان خواهد بود که با سیستم ذخیره انرژی باتری (BESS) همسان خواهد شد.
این یعنی نیروگاه خورشیدی امارات میتواند ۲۴ ساعته شبانه روز و هفت روز هفته و حتی زمانی که خورشید در آسمان نیست هم انرژی تامین کند.
بین نیروگاه خورشیدی ۵.۲ گیگاواتی و ۱۹ گیگاوات ساعت BESS، این پروژه روزانه تا ۱ گیگاوات برق پایه را که با استفاده از پنلهای خورشیدی جمعآوری میشود توزیع میکند. بنابراین، این میزان انرژی باید برای تامین برق ۷۵۰۰۰۰ خانه کافی باشد.
وزارت انرژی امارات متحده تخمین زده است که برای تولید تنها یک گیگاوات برق به ۱.۸۸۷ میلیون پنل خورشیدی نیاز است. با این حال، نیروگاه ۵.۲ گیگاواتی ابوظبی احتمالا نزدیک به ۱۰ میلیون پانل برای انجام کار نیاز داشته باشد.
اگر بخواهیم فضای مورد نیاز این تعداد را تخمین بزنیم باید گفت نیروگاه خورشیدی الظفره، که در نوامبر ۲۰۲۳ در ابوظبی افتتاح شد، دارای ۴ میلیون پنل در ۸.۱ مایل مربع (۲۱ کیلومتر مربع) نصب شده است؛ بنابراین پروژه جدید مصدر احتمالاً به ۲۰.۲۵ مایل مربع فضا (۵۲.۴۴ کیلومتر مربع) نیاز دارد، آن هم بدون احتساب BESS؛ این فضا تقریباً به اندازه ۱۰هزار زمین فوتبال است.
علاوه بر این، ابرپروژه امارات، ۶ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و قرار است در سال ۲۰۲۷ راه اندازی شود. محمد جمیل الرماحی، مدیر عامل مصدر نیز میگوید این نیروگاه از طریق یک راه حل یکپارچه هوشمند مدیریت میشود تا امکان توزیع را در هر زمان از روز یا شب فراهم کند.
با چنین مقیاسی، پروژه امارات از پروژه نیروگاه مزرعه خورشیدی ۳.۵ گیگاواتی چین در استان سین کیانگ این کشور پیشی میگیرد، این تاسیسات در سال گذشته بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان بود. پروژه جدید ابوظبی نه تنها امتیاز بزرگی را برای امارات به ارمغان میآورد، بلکه آن را به هدف خود تا سال ۲۰۵۰ نیز نزدیک میکند.