به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چین به یک نقطه عطف بزرگ در تلاش برای قدرت همجوشی تجاری عملی دست یافته است. راکتور آزمایشی توکاماک ابررسانا پیشرفته (EAST) در هیفی، استان آنهویی با یک واکنش همجوشی پایدار ۱۰۶۶ ثانیهای رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
به مدت ۸۰ سال، تلاشی هماهنگ برای تبدیل قدرت مخرب باورنکردنی بمب هیدروژنی به منبع عملی انرژی صورت گرفته است. تا حدی، این یک موضوع علمی محض بوده است. تا حدی، این یک چالش فنی بزرگ بوده است؛ و تا حدی، این میراث رقابتهای جنگ سرد بوده است.
این یک شرکت ناامیدکننده است که گاهی به اندازه پایان جنگ جهانی دوم از هدف دور به نظر میرسد، اما خطرات به حدی بوده است که امروز یک رکورد ۷.۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری خصوصی در گلدان ریخته شده است. شگفتی کوچک. یک گرم سوخت دوتریوم-تریتیوم دارای ۹۰۰۰۰ کیلووات ساعت انرژی یا معادل ۱۱ تن زغال سنگ است، بنابراین جایزه به معنای واقعی کلمه انرژی پاک نامحدود یا همان مقداری است که بشر برای بقیه زمان میخواهد.
با این حال، همانطور که اعلامیه چین نشان میدهد، پیشرفتهایی حاصل شده است. دستیابی به همجوشی اتمهای هیدروژن در خارج از هسته خورشید یا یک سلاح آسانتر از آن چیزی است که بسیاری فکر میکنند. در واقع، این یک آزمایش ساده روی نیمکت آزمایشگاه است. در نمایشگاه جهانی نیویورک در سال ۱۹۶۴، یک آزمایش همجوشی محور اصلی پاویون جنرال الکتریک بود، جایی که تلاشهایی برای همجوشی اتمها در فواصل منظم برای عموم انجام شد. ادغام تجاری موضوع دیگری است.
برای دستیابی به همجوشی عملی، یکسری شرایط باید رعایت شود. به دمایی در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون درجه سانتیگراد (۱۸۰ تا ۲۷۰ میلیون درجه فارنهایت)، فشاری بین ۵ تا ۱۰ اتمسفر در نقطه واکنش و توانایی حفظ پلاسمای با انرژی بالا برای حداقل ۱۰ ثانیه نیاز دارد.. "حداقل" حداقل بسیار ناچیز است. "به طور نامحدود" به مراتب ارجح است.
سونگ یونتائو، مدیر ASIPP در نسخهای توسط چینیها میگوید: یک دستگاه همجوشی باید به عملیات پایدار با راندمان بالا به مدت هزاران ثانیه دست یابد تا گردش خون خودپایه پلاسما را فعال کند، که برای تولید برق مداوم نیروگاههای همجوشی آینده حیاتی است. رسانه دولتی
رکورد جدید بر اساس رکورد قبلی ۴۰۳ ثانیهای است که توسط EAST در موسسه فیزیک پلاسما تحت آکادمی علوم چین (ASIPP) در سال ۲۰۲۳ ثبت شده بود. توان خروجی در حالی که واکنش را ثابت نگه میدارد.
مقامات چینی اشاره میکنند که شرق به خودی خود یک هدف نیست. چین یکی از هفت عضو برنامه راکتور آزمایشی حرارتی هستهای بینالمللی (ITER) است که در حال ساخت بزرگترین رآکتور همجوشی آزمایشی توکاماک در جنوب فرانسه است که انتظار میرود نتایج حاصل از EAST بخشی از سهم ۹ درصدی چین در ساخت و بهره برداری ITER تا سال ۲۰۳۵ وارد مدار شود.