به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی جم صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه استان یزد ضمن گرامیداشت ایامالله دهه فجر و اعیاد شعبانیه گفت: در دهه فجر امسال ۱۵۸ پروژه برقرسانی بااعتبار ۴۴۵ میلیارد تومان در استان یزد افتتاح و یا به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: پروژههای دهه فجر امسال شامل ۵۷ پروژه در بخش اصلاح و بهینهسازی شبکههای توزیع برق بااعتبار حدود ۲۰۰ میلیارد تومان، ۵۰ پروژه در بخش توسعه و احداث شبکه بااعتبار ۱۲۰ میلیارد، ۳۳ پروژه در بخش روشنایی معابر بااعتبار حدود ۴۵ میلیارد، برقرسانی ۱۱ پروژه مسکن ملی بااعتبار حدود ۷۲ میلیارد تومان و هفت پروژه بااعتبار حدود ۸ میلیارد تومان در بخش برقرسانی به روستاهای استان است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد عنوان کرد: در تابستان امسال باتوجهبه افزایش مصرف برق و استفاده از وسایل سرمایشی درگیر بحث ناترازی بین تولید و مصرف برق بودیم و متأسفانه در زمستان امسال نیز به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و همچنین ذخیرهسازی ناکافی سوخت مایع برای نیروگاهها مجبور به اعمال محدودیت بار برای مشترکان شدیم.
وی ادامه داد: توزیع نیروی برق استان یزد دارای حدود ۲۲ هزار کیلومتر شبکههای برق فشار متوسط و فشارضعیف است که عمدتاً شبکههایی هوایی هستند و شامل ۱۰ هزار کیلومتر شبکههای فشارضعیف و ۱۲ هزار کیلومتر شبکههای فشار متوسط میشوند.
جم گفت: برای شبکههای برق یزد حدود ۲۰ هزار دستگاه پست برق ۲۰ کیلوولت داریم که این شبکه از طریق ۴۴ پست فوق توزیع، برق را از برق منطقهای تحویل میگیرد و از طریق شبکهها و تأسیسات تحویل مشترکان میشود.
وی با اشاره به پیک مصرف برق افزود: پیک مصرف برق کشور در سال جاری در تاریخ ۱۷ مرداد با مصرف برق ۷۹ هزار و ۸۷۲ مگاوات رخ داد و پیک مصرف برق شرکت توزیع یزد در تاریخ ۹ خردادماه با مصرف یک هزار و ۱۴۵ مگاوات اتفاق افتاد که البته با احتساب مشترکان شرکت برق منطقهای پیک مصرف برق استان در فصل تابستان تقریباً حدود یک هزار و ۲۵۰ مگاوات بوده است.
جم گفت: تعداد مشترکان شرکت توزیع برق استان یزد حدود ۸۰۰ هزار مشترک است که تعداد عمده آن با بیش از ۶۴۳ هزار مشترک در بخش خانگی، ۱۱۱ هزار و ۶۹۷ مشترک در بخش تجاری، ۱۸ هزار و ۸۵۶ مشترک در بخش عمومی، ۱۳۵۵۷ مشترک در بخش صنعتی، ۱۲ هزار و ۳۷۷ مشترک در بخش کشاورزی هستند.
وی عنوان کرد: پیشبینی ما این است که تا چهار سال آینده تعداد مشترکان برق در استان یزد به ۹۰۰ هزار مشترک و تا هشت سال آینده به یک میلیون مشترک خواهد رسید و برای تأمین برق این مشترکان نیاز به احداث شبکه جدید و پست برق است.
جم افزود: فروش انرژی یا مصرف انرژی در سال ۱۴۰۱ کل مصرف برق مشترکان توزیع برق استان ۶ هزار و ۳۷۵ میلیون کیلوواتساعت بوده که این عدد در سال ۱۴۰۲، به ۶ هزار و ۷۵۹ میلیون کیلوواتساعت رسیده است که حدود ۵۸ درصد از مصرف برق مشترکان در بخش صنعتی استان مصرف میشود که یزد را نسبت به بقیه استانها برتر کرده و با احتساب ما مشترکان صنعتی برق منطقهای حدود ۷۵ درصد مصرف برق استان در بخش صنعت است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد با اشاره به پیشرفتهای صنعت برق در استان یزد پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با بیان اینکه ۹۹/۷۴ درصد خانوار روستایی استان یزد از نعمت برق برخوردار هستند، افزود: حدود ۹۷ درصد چاههای کشاورزی استان یزد شامل ۲ هزار و ۲۳۳ چاه کشاورزی از مجموع ۲ هزار و ۳۰۵ چاه در استان یزد برقدار شدهاند.
وی عنوان کرد: احداث ۱۴۵ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۲۱۴ کیلومتر شبکه فشارضعیف در سطح استان یزد از شهریورماه سال جاری، برقرسانی به هفت روستای استان، اضافهشدن ۳ هزار چراغ الایدی به شبکه برق استان و برقرسانی به پروژههای نهضت ملی مسکن و تبدیل ۸۰ کیلومتر از شبکههای فشارضعیف و دارای سیم مسی به کابل خود نگهدار از جمله اقدامات سال جاری در استان یزد است.
جم با بیان اینکه احداث نیروگاههای خورشیدی اولویت دولت چهاردهم است، گفت: در حوزه شرکت توزیع برق استان یزد نیروگاههای کوچک و متوسط با ظرفیت کمتر از ۱۰ مگاوات و ۷ مگاوات وجود دارند که اکنون ظرفیت این نیروگاهها به حدود ۳۹ مگاوات است که با اقداماتی که در حال انجام است به ۴۴ مگاوات خواهد رسید و اکنون در حوزه کشاورزی یزد ۲۲ نیروگاه خورشیدی برای چاههای کشاورزی احداث شدند و یکی از برنامهها این است که چاههای کشاورزی برای تأمین برق خود نسبت به احداث نیروگاهها اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه نیروگاه خورشیدی با ظرفیت بالا در حوزه شرکت برق منطقهای است، عنوان کرد: ظرفیت نیروگاههای خورشیدی کشور تقریباً ۷۰۰ مگاوات است که در این زمینه ظرفیت نیروگاه خورشیدی یزد به حدود ۱۴۰ مگاوات میرسد و استان یزد رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.