آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۵۳۴۸

اجرای جشن‌های نیمه شعبان در بیش از ۵۴۲ مسجد قم

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قم گفت: بیش از ۵۴۲ مسجد در سطح استان برنامه‌های اختصاصی تدارک دیده‌اند که از این تعداد، ۴۳۲ مسجد در مناطق شهری و ۱۱۰ مسجد در مناطق روستایی قرار دارند.
اجرای جشن‌های نیمه شعبان در بیش از ۵۴۲ مسجد قم

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام مرتضی شعبان‌زاده امروز در نشست خبری تشریح برنامه‌های محله‌محور جشن بزرگ نیمه‌شعبان اظهار کرد: در استان قم ۵۰ آسیب فرهنگی را شناسایی کرده‌ایم که بخش عمده آن از مسائل فرهنگی نشات می‌گیرند.

وی در ادامه افزود: مهاجرت‌های نامتوازن، تغییرات نسلی و سبک زندگی متاثر از فضای مجازی، نسل آینده قم را در معرض بحران هویت قرار داده است.

شعبان‌زاده تصریح کرد: با این وجود، نشانه‌های امیدواری همچون حضور ۴۰ هزار نفر در مراسم اعتکاف امسال نشان می‌دهد که ظرفیت‌های اثباتی و تحکیم هویت دینی همچنان در قم فعال هستند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قم خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات فرهنگی، باید از پرداختن به معلول‌ها فاصله گرفته و به سراغ ریشه‌ها برویم. نمی‌توان صرفاً با ایجاد کمپ‌های ترک اعتیاد، مشکل اعتیاد را حل کرد، بلکه باید عوامل زمینه‌ساز این آسیب‌ها شناسایی و مهار شوند.

وی اشاره کرد: همچنین توسعه شهری و صنعتی قم تأثیر مستقیمی بر فرهنگ دارد؛ اگر صنعت قم مبتنی بر صنایع خلاق، نشر و فناوری‌های هوشمند باشد، نخبگان را جذب خواهد کرد، اما اگر به سمت صنایع کارگری و آلاینده سوق پیدا کند، چالش‌های فرهنگی جدیدی ایجاد خواهد شد.

شعبان‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم احیای هویت مساجد در محلات گفت:حرکت به‌سمت شهر خانواده‌محور یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا، برنامه‌های متعددی در سطح محلات قم در حال اجراست.

وی اشاره کرد: از جمله مهم‌ترین اقدامات، تشکیل ستاد مردمی نیمه‌شعبان با محوریت مساجد است که با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی و استانداری قم، برنامه‌های مردمی را هماهنگ و پشتیبانی می‌کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم در ادامه به تشریح برنامه‌های نیمه‌شعبان پرداخت و گفت: برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این جشن، بیش از ۵۴۲ مسجد در سطح استان برنامه‌های اختصاصی تدارک دیده‌اند که از این تعداد، ۴۳۲ مسجد در مناطق شهری و ۱۱۰ مسجد در مناطق روستایی قرار دارند. همچنین ۳۸۰ هیئت مذهبی برای برگزاری مراسم در محلات اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی در ادامه ابراز کرد: امسال تلاش کردیم برای اقشار مختلف مردم برنامه‌های متعدد اجرا کنیم؛ برای مثال ۵۷ برنامه اختصاصی ویژه بانوان در سطح استان تدارک دیده‌ایم.

وی تأکید کرد: سیاست اصلی سازمان تبلیغات اسلامی در مناسبت‌های مذهبی، مشارکت حداکثری مردم و اجرای برنامه‌ها توسط خود مردم است. بر این اساس، هزار نقطه در سطح شهر برای اجرای برنامه‌های فرهنگی نیمه‌شعبان برنامه‌ریزی شده است.

شعبان‌زاده در بخش دیگری از این نشست خاطرنشان کرد: ما بعد از دو سال مطالعه، نمونه‌های موفق مساجد ایران را بررسی و یک مدل جدید تحت عنوان «مسجد جامعه‌پرداز» را تعریف کرده‌ایم. در این مدل، امام مسجد تنها یک پیشوای عبادی نیست، بلکه امام محله محسوب می‌شود و حلقه‌های میانی و کنشگران فرهنگی پیرامون او، خدمات اجتماعی به محله ارائه می‌دهند.

وی در پایان ابراز کرد: این رویکرد جدید، مسیر تحول فرهنگی و اجتماعی قم را تسریع کرده و امیدواریم زمینه‌ساز تقویت هویت دینی و ملی در نسل آینده این شهر شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار