به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، فاطمه مهاجرانی روز سهشنبه (۲۳ بهمن) در آیین افتتاح چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور جمعی از هنرمندان در هنرستان موسیقی پسران، با خواندن بیتی از مولانا «بر خشک سیمی خشک چوبی، خشک پوست/ از کجا میآید این آوای دوست» اظهارداشت: موسیقی رشتهای است که آدمی را به آن سوی دنیا وصل میکند.
وی گفت: همان طور که بتهوون (موسیقیدان آلمانی) میگوید آنجا که کلام تمام میشود، موسیقی آغاز میشود. موسیقی زبان مشترک همه ملتهاست، زبانی است که نیازی به گفتار ندارد، اما به گویاترین زبان بیانگر احساسات است.
مهاجرانی افزود: وقتی آدمی آوای آسمانی و ربنای زندهیاد محمدرضا شجریان را میشنود، فارغ از اینکه به چه دین و ایمانی پایبند است، تن او را میلرزد و روح به معنای واقعی دو سه پله ارتقا مییابد.
سخنگوی دولت بیان کرد: موسیقی همان آوای جاودانه و یگانهای است که زبان مشترک مردم است و غمناکترین غمها و شادترین شادیها را میتواند بیان کند، آنج که به معنای واقعی کلمه قاصر است. موسیقی راه را باز میکند و توان میدهد که آدمی بتواند احساس خودش را در یک نی بنمد یا بر زخمههای تار بزند و یا بر پوسته دف بزند یا هر ساز دیگری.
وی اظهار داشت: وجود موسیقی نشان از غنای فرهنگ دارد، حوزه موسیقی فراز و فرودهایی را طی کرده است. اما خوشحالیم چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر را با شما عزیزان جشن میگیریم. هر چند هنرمندان موسیقی در برخی اوقات ناملایماتی را به خاطر نوع سلیقهها، عدم تابآوریها تحمل کردند و نامهربانیهایی بر این بزرگواران رفت؛ رسم بزرگواران مدارا، بخشش و آموزش است. از اساتید و هنرمندان که این میراث کهن را به همه فرزندان ما آموزش دادند قدردانی میکنیم.
وی با گرامیداشت یاد اساتید و بزرگان فقید موسیقی به خصوص فریدون شهبازیان افزود: استاد شهبازیان آثار جاودانهای ساخت، پیوند عمیقی را میان شعر و موسیقی ایجاد کرد و نغمههایی را ساخت که سالیان سال در روح ما امکان لذت بردن را فراهم کرد.
سخنگوی دولت با خواندن بیت «قطره دانش که بخشیدی ز پیش/ متصل گردان به دریاهای خویش» خطاب به هنرمندان موسیقی گفت: به خاطر آنچه شما در قالب نغمات میسازید و آدمی را به دریای جود، مهر، زیبایی، رحمت و سراسر لطف او متصل میکنید. سپاسگزارم، شما با آنچه دارید ما را وصل میکنید به دنیای سراسر زیبا و مهربانی و لطفی که وجود دارد.
مهاجرانی همچنین در جمع خبرنگاران اظهارداشت: دولت قصد دارد کمک کند تا همه افراد بتوانند از فرهنگ بهرههای کافی را ببرند، به عبارتی کالاهای فرهنگی در سبد زندگی مردم جای داشته باشد.
وی افزود: موسیقی یکی از جنبههای فرهنگ و هنر است که در این موضوع به آن توجه میشود. طبیعتا موسیقی به دلیل آثار خیلی متنوعی که میتواند بر رشد و تربیت افراد به خصوص جوانان داشته باشد، مورد توجه ویژه است.
سخنگوی دولت درباره علاقهمندی خود به گونههای موسیقی سنتی و مقامی گفت: این گونههای موسیقی را خیلی دوست دارم و آثاری را در گونه موسیقی سنتی و مقامی گوش میدهم.
مهاجرانی درباره لغو کنسرت گروه «لیان بوشهر» در اصفهان گفت: مسئولان قول دادند این موضوع را حل کنند و وقتی این موضوع را حل میکنند، یعنی دیگر شاهد چنین رویدادهایی نخواهیم بود.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری، مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن با حضور ۱۰۶ گروه موسیقی و یکهزار و ۷۷۱ هنرمند از سراسر جهان در ۱۰ تالار سطح شهر و همزمان در ۲۱ استان برگزار میشود.
معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونههای مختلف موسیقی از اهداف این دوره از جشنواره است.