کد خبر:۱۲۳۰۱۸۲
یادداشت دانشجویی|

سیاست‌زدگی مشکلات خوابگاهی را حل نخواهد کرد

حقیقت این است که کسی که برای فرار از مسئولیت خود، فضای دانشگاه را به التهاب می‌کشاند و به دنبال تضعیف نیرو‌های امنیتی کشور است، نه‌تنها شایستگی مدیریت فضای علمی و نخبگانی کشور را ندارد، بلکه خود به‌عنوان بخشی از مشکل عمل می‌کند، نه راه‌حل.
سیاست‌زدگی مشکلات خوابگاهی را حل نخواهد کرد

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فائزه سرآبادانی، دبیر سیاسی انجمن شریعتی پیرامون واقعه‌ی تلخ به قتل رسیدن دانشجوی دانشگاه تهران: امیرمحمد خالقی در حالی قربانی سرقتی مرگبار در کوی دانشگاه شد که ناامنی این منطقه بار‌ها و بار‌ها مورد اعتراض دانشجویان و فعالان دانشگاهی قرار گرفته بود. هشدار‌هایی که اگر جدی گرفته می‌شد و حداقل‌ترین تدابیر امنیتی برای حفاظت از دانشجویان اندیشیده می‌شد، امروز شاهد این حادثه‌ی تلخ نبودیم. اما این هشدار‌ها یا به‌عمد نادیده گرفته شد یا در سایه‌ی بی‌کفایتی و بی‌مسئولیتی برخی مدیران دانشگاهی، به دست فراموشی سپرده شد.

نتیجه‌ی این سهل‌انگاری، از دست رفتن جان عزیزی بود که با هزاران امید و آرزو، خانه و خانواده‌اش را ترک کرده بود تا در مسیر علم و دانش گام بردارد، اما به جای کسب علم، قربانی بی‌توجهی مسئولین شد.

اما تلخ‌تر از این حادثه‌ی ناگوار، واکنش غیرمسئولانه و سیاست‌زده‌ی سرپرست دانشگاه بود. در حالی که انتظار می‌رفت مسئولین دانشگاه پاسخگوی قصور خود باشند، شرایط را بررسی کنند، مسئولین امنیتی دانشگاه را مورد بازخواست قرار دهند و راهکار‌های عملی برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی ارائه دهند، سرپرست دانشگاه نه‌تنها در این مسیر گامی برنداشت، بلکه با ایجاد التهاب در فضا، تمام مسئولیت‌های خود را به حاشیه راند و سعی کرد این حادثه را به مسائل بی‌ارتباطی، چون اتفاقات ۱۸ تیر ۱۳۷۸ ربط دهد.

سؤال اینجاست وقتی همگان معترف‌اند که ضعف تدابیر امنیتی باعث بروز این حادثه شده و جان عزیزی را گرفته، چرا باید در چنین شرایطی به جای یافتن راه‌حل، به حاشیه‌سازی پرداخت؟ امنیت دانشگاه‌ها و مناطق پیرامونی آنها، یک مطالبه‌ی بدیهی و حق دانشجویان است، اما کسی که به جای پذیرش مسئولیت و ارائه‌ی راهکار برای حل این مشکل، با فرافکنی و بازی‌های سیاسی مسیر را منحرف می‌کند، نه‌تنها قدمی برای بهبود اوضاع برنمی‌دارد، بلکه به بحران دامن می‌زند.

بدتر از همه، این‌گونه موضع‌گیری‌ها، نه‌تنها به حل مشکل امنیت دانشگاه کمکی نمی‌کند، بلکه باعث تضعیف نیرو‌های امنیتی کشور نیز می‌شود. در شرایطی که جامعه نیازمند ایجاد امنیت و آرامش است، چنین اظهاراتی، هیزمی در آتش دشمن خواهد بود و بیش از پیش، دانشجویان و مردم را در معرض تهدید قرار خواهد داد. مشکل باید از ریشه حل شود، نه اینکه با فرافکنی و جنجال‌آفرینی، مسئولیت‌ها از دوش مدیران دانشگاه برداشته شود و مقصران اصلی در سایه‌ی سیاست‌بازی، از پاسخگویی فرار کنند.

حقیقت این است که کسی که برای فرار از مسئولیت خود، فضای دانشگاه را به التهاب می‌کشاند و به دنبال تضعیف نیرو‌های امنیتی کشور است، نه‌تنها شایستگی مدیریت فضای علمی و نخبگانی کشور را ندارد، بلکه خود به‌عنوان بخشی از مشکل عمل می‌کند، نه راه‌حل. امنیت دانشگاه‌ها باید تقویت شود، دانشجویان باید در فضایی امن به تحصیل بپردازند و این مهم تنها زمانی محقق خواهد شد که افراد بی‌کفایت و فرصت‌طلب از جایگاه‌های مدیریتی کنار گذاشته شوند و اداره‌ی امور به دست افراد شایسته، مسئولیت‌پذیر، دلسوز و متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی سپرده شود.

فائزه سرآبادانی، دبیر سیاسی انجمن شریعتی

*انتشار یادداشت‌ها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار