به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو از وزارت بهداشت، حسین کرمانپور روز چهارشنبه در اجلاس معاونین بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور با اشاره به آغاز پویش ملی «نه به تصادف» اظهار کرد: ماهیت این پویش، پیشگیری و ارتقای سلامت جامعه است و از این رو بر اهمیت اطلاعرسانی در این زمینه تأکید میکنم.
به گفته وی، با وجود اقدامات زیادی که در راستای کاهش تصادفات انجام شده، به یک یادآوری اساسی در نظام سلامت نیاز داشتیم، چراکه میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای در کشور با سالهای جنگ تحمیلی برابری میکند.
وی تاکیدکرد: امروز، تنها راهی که میتوان از طریق آن همه را برای کاهش حوادث جادهای همراه کرد، ایجاد یک عزم ملی برای مقابله با شعار «نه به تصادف»، است.
کرمانپور با اشاره به آمار مرگ و میر و آسیب دیدگان حوادث جادهای، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست دادهاند؛ یعنی هر روز بیش از ۵۵ نفر و هر ماه هزار و ۶۰۰ نفر؛ این اعداد نشان میدهد که جادهها همچنان جان میگیرند.
وی افزود: براساس گزارش اورژانس کشور، امسال، بیش از ۸۰۳ هزار نفر در سوانح رانندگی مجروح شدهاند، یعنی نزدیک به یک میلیون نفر، این آمارها فاجعهای خاموش را روایت میکنند که نیازمند اقدامی فوری و ملی است.
به گفته وی، ۶۶ درصد از تصادفات منجر به فوت در ۱۲ استان کشور روی میدهد، گرچه ممکن است جان باختگان ساکن این استانها نباشند، اما این حوادث در جادههای این مناطق اتفاق میافتد. بنابراین، مسئله تصادفات، یک چالش ملی است که نیاز به وفاق و همدلی همهجانبه دارد تا بتوانیم حداقل میزان این حوادث را کاهش دهیم.
کرمانپور اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد سوانح مرگبار مربوط به جادههای بینشهری است و پس از آن، تصادفات درونشهری در رتبه بعدی قرار دارد. این آمار نشان میدهد که برای کاهش تلفات، لازم است تمرکز ویژهای بر ایمنی جادههای برونشهری و ارتقای زیرساختهای حملونقل داشته باشیم.