کد خبر:۱۲۳۲۹۴۹

کاهش فاصله کشور با شرایط آرمانی صنعت معدن در سایه نوآوری و توسعه فناوری

رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه امیرکبیر با اشاره به برخی از آمار‌ها در حوزه صنعت معدن گفت: وضعیت کنونی کشور در این زمینه فاصله زیادی با وضعیت آرمانی دارد و پر کردن این فاصله تنها با توسعه فناوری و دانش جبران می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حامد ملاداودی در «سیزدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران و هشتمین کنگره بین‌المللی معدن و صنایع معدنی» گفت: خاک کشور ایران خاک زرخیزی و دارای پتانسیل بالای معدنی است به گونه‌ای که بیش از ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی در کشور داریم.

وی افزود: ایران در برخی از ذخایر معدنی جز رتبه‌های جهانی است و پتانسیل‌های غنی داریم به گونه‌ای که بر اساس آمار‌ها بیش از ۷ میلیارد تن ذخیره مس و سهم ۶.۸ درصدی از ذخایر مس جهانی را داریم و ایران جز ۵ کشور برتر جهان در حوزه مس شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: در زمینه آهن حدود ۳.۸ میلیارد تن ذخیره آهن و سهم ۱.۸ درصد از ذخایر آهن را داریم و رتبه هشتم را در این حوزه کسب کرده‌ایم.

رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به ذخایر سرب و روی ایران اظهار کرد: ایران حدود ۲۶۰ میلیون تن ذخایر سرب و روی دارد که در این زمینه ایران جز ۱۰ کشور برتر دنیا است. بر اساس آمار‌های وزارت صمت ۷۵۰۰ معدن فعال در ایران داریم و در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳.۳ میلیارد دلار صادرات معدنی و محصولات آن داشتیم که سهمی بالغ بر ۲۸ درصد از صادرات غیر نفتی کشور را تشکیل می‌دهد.

ملاداودی خاطر نشان کرد: همه این پتانسیل‌ها و آمار‌هایی که ارایه شد موجب شد تا سیاستگذاران و تصمیم گیران کشور را به این باور برساند که در برنامه هفتم توسعه باید بخش معدن بالاترین رشد یعنی رشد ۱۳ درصدی را داشته باشد.

وی با اشاره به پیش بینی‌های برنامه هفتم در بخش معدن اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه هرساله باید ۵۰ میلیون تن شمش فولاد تولید کنیم در صورتی که تولید شمش فولاد در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۲ میلیون تن بود، تولید کاتد مس باید ۸۰۰ هزار تن و محصولات مس ۶۰۰ هزار تن تولید می‌شدند ولی الان میزان تولید محصولات مس ۲۸۹ هزار تن است.

وی با تاکید بر اینکه فاصله زیادی بین نقاط آرمانی با وضعیت موجود در بخش معدن وجود دارد، ادامه داد: این فاصله تنها و تنها با سرمایه گذاری، افزایش بهره ور‌ی و توسعه فناوری و دانش جبران می‌شود و یکی از اهداف این کنفرانس نیز توسعه فناوری و تبادل اطلاعات و کسب دانش و هوشمندسازی در بخش معادن است.

رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: تنها با این روش‌های فناورانه و نوآورانه است که می‌تونیم این فاصله‌ها را پر کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار