آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۴۹۲۴

غفلت از منابع آبی اشتهارد/ مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز تنها راه‌حل نیست!

مدیر منابع آب شهرستان اشتهارد با اشاره به اقدامات مختلف در راستای حفظ منابع آب از شناسایی و مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند، و پروژه‌های آبی مهم در شهرستان خبر داد.

غلامرضا احمدی مدیر منابع آب شهرستان اشتهارد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه شهرستان اشتهارد به‌عنوان یک منطقه خشک با منابع آبی محدود شناخته می‌شود، اظهار کرد: شهرستان اشتهارد با مشکلات زیادی در تأمین آب صنایع روبرو بوده و در سال‌های گذشته برای حفظ منابع آبی به ویژه در بخش‌های زیرزمینی و سطحی اقداماتی انجام شده است.

احمدی با اشاره به برنامه‌های اجرایی این مدیریت از سال ۱۳۹۹ به‌منظور حفظ منابع آبی شهرستان افزود: در راستای حفظ منابع آب از آن زمان تا به امروز تلاش کرده‌ایم که اقدامات موثری در این زمینه صورت گیرد. از جمله این اقدامات، شناسایی و مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز بوده است.

وی افزود:  در این راستا در سال ۱۳۹۹ شناسایی ۶۷ حلقه چاه غیرمجاز انجام شد و این روند همچنان ادامه پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های بعدی نیز موفق شدیم که تعداد بیشتری چاه غیرمجاز شناسایی و مسدود کنیم. به‌طوری که در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۱ حلقه چاه ، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۸ حلقه چاه و تا امروز نیز ۴۸ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده و اقدامات قانونی برای بسته شدن آنها صورت گرفته است.

مدیر منابع آب شهرستان اشتهارد در خصوص اقدامات انجام‌شده برای بهبود وضعیت چاه‌های مجاز نیز خاطرنشان کرد: در بخش چاه‌های مجاز نیز در راستای مدیریت مصرف آب نصب کنتورهای هوشمند برای چاه‌های کشاورزی آغاز شد. از سال ۱۳۹۹ این کار شروع شده و تاکنون تعداد زیادی از چاه‌ها به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌اند.

وی عنوان کرد:  در سال جاری نیز ۱۱ حلقه چاه کشاورزی به این سیستم مجهز شده است.

وی تصریح کرد: در حوزه آب‌های سطحی نیز پروژه نقشه‌برداری رودخانه شور به طول ۴۲ کیلومتر در دستور کار قرار گرفت. حریم رودخانه تعیین شده و نقشه‌های آن به‌طور عمومی منتشر شد. این اقدام باعث شد تا حریم رودخانه مشخص شود و در پی آن مالکیت دولت بر این بستر رودخانه در شهرستان اشتهارد مشخص شد و در نهایت ۱۲ فقره سند برای رودخانه شور به مساحت ۴۴۵۵ هکتار صادر شد.

احمدی با اشاره به مشکلات کیفیت آب در شهرستان اشتهاردبیان کرد: آب شهرستان به‌طور طبیعی شور و دارای کیفیت پایینی است. در راستای رفع این مشکل، پروژه رینگ غربی برای انتقال آب از خط طالقان به اشتهارد در حال اجراست که باعث بهبود کیفیت آب در شهرستان شده است.

وی ادامه داد: همچنین پروژه انتقال آب از تصفیه‌خانه مادر به شهرستان اشتهارد با پیشرفت بالای ۹۷ درصد در حال تکمیل است. این پروژه‌ها گام‌های مهمی در جهت رفع مشکلات آبی شهرستان اشتهارد هستند.

مدیر منابع آب شهرستان اشتهارد همچنین درباره جذب اعتبارات و پیشرفت پروژه‌ها خاطرنشان کرد: تمام پروژه‌ها با اعتبارات جذب‌شده به اجرا درآمده‌اند و هیچ اعتباری برگشت نخورده است. ما تلاش کرده‌ایم که پروژه‌های آبی به بهترین شکل ممکن اجرا شوند و در این راستا جلسات مختلفی برگزار شده است تا اگر دستگاه‌های دیگر نتوانند اعتبار خود را جذب کنند، این اعتبار به شهرستان منتقل شود و پروژه‌ها تکمیل شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار