کد خبر:۱۲۳۵۵۴۸
رئیس سازمان راهداری عنوان کرد

واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس نیازمند مصوبه سران قوا/ فقط ۷۰ دستگاه به ناوگان اضافه شد

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: باتوجه به بروکراسی اداری واردات اتوبوس و انتظارات تولیدکنندگان داخلی، به‌دنبال اخذ مصوبه سران قوا برای واردات هستیم که در این صورت، واردات دست‌کم ۲ هزار دستگاه طی مدت یک سال امکانپذیر است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا اکبری روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در چند سال اخیر بیش از ۳۰ هزار کامیون کشنده وارد کشور شده و به ناوگان اضافه شده است اما کمتر از این رقم کامیون اسقاط شده است.

وی‌گفت: اکنون شرایط اسقاط طبق قوانین در کشور به گونه‌ای است که به ازای واردات یک دستگاه کشنده، به همان میزان اسقاط نمی‌شود؛ به همین دلیل تعداد ناوگان بالا رفته و کمبودی در این زمینه نداریم و حتی سبب خواب کامیون در بنادری همچون بندرعباس شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این مساله نارضایتی رانندگان را نیز به دنبال داشته است و باید بتوانیم به ازای واردات هر یک دستگاه کشنده بین ۱.۵ تا ۲ برابر آن اسقاط کامیون فرسوده داشته باشیم تا ضمن پایین آمدن سن ناوگان، بهره وری را افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در اتوبوس اما برعکس کامیون، هم فرسودگی و هم کمبود ناوگان داریم؛ به طوری که بیش از ۷۰ درصد اتوبوس‌های کشور سنی بالای ۱۵ سال دارند که متوسط جهانی آن پنج سال است؛ بر این اساس هم باید واردات انجام داده و هم باید نسبت به نوسازی مبادرت ورزیم.

رئیس سازمان راهداری بیان داشت: در سال‌های گذشته در این دو بخش اقداماتی انجام شده که مهمترین آن مصوبه شورای اقتصاد بود که بر اساس آن ورود ۸۵ هزار دستگاه ناوگان جدید اجازه داده شد که نزدیک به ۹ هزار دستگاه آن اتوبوس است.

وی اظهار داشت: این مصوبه تسهیلاتی ایجاد می‌کند تا هم تولید کنندگان داخلی و هم وارد کنندگان بتوانند اتوبوس وارد کنند، پس از آن بر اساس پیمایش و از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت، سازمان بهینه‌سازی مصرف گواهی صرفه‌جویی به آنها ارائه می‌کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ساختار این مصوبه حالت «پسینی» داشت؛ یعنی تسهیلات پس از واردات اتوبوس داده اعطا می شد و به همین دلیل مورد استقبال واردکنندگان و تولیدکنندگان داخلی قرار نگرفت.

وی خاطرنشان کرد: اکنون این مساله را با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به پیش می‌بریم تا بتوانیم این مصوبه را به حالت «پیشینی» تبدیل کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار