آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۲۵۶
وزیر میراث فرهنگی:

قلعه سموران تعیین حریم‌ می شود / اعتبار کلان برای احداث موزه جیرفت نداریم

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از توقف فعالیت معدن سنگ مجاور قلعه تاریخی سموران در شهرستان عنبرآباد خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در جریان بازدید از تپه باستانی کنارصندل در جنوب استان کرمان، از توقف فعالیت معدن سنگ مجاور قلعه تاریخی سموران خبر داد.

او تأکید کرد: طبق دستور شورای تأمین، فعالیت معدن‌کاران در این منطقه متوقف شده است و تا تعیین دقیق عرصه و حریم قلعه، هیچ‌گونه بهره‌برداری از معدن صورت نخواهد گرفت.

در این بازدید، جمعی از فعالان و دغدغه‌مندان میراث‌فرهنگی کشور از وزیر درخواست کردند تا به‌طور جدی موضوع ادامه فعالیت معدن سنگ در جوار قلعه سموران را پیگیری کند. این افراد ادامه عملیات سنگ‌برداری در کوه پایین‌دست قلعه را تهدیدی جدی برای سلامت و اعتبار این اثر تاریخی دانستند.

وزیر میراث‌فرهنگی در پاسخ به این نگرانی‌ها گفت: با توجه به اهمیت حفظ و حراست از میراث تاریخی کشور، هیچ‌گونه فعالیتی در این محل تا تعیین دقیق عرصه و حریم قلعه صورت نخواهد گرفت. در صورت ادامه فعالیت غیرمجاز معدن، این موضوع به‌طور قانونی از سوی دادستانی پیگیری خواهد شد.

صالحی‌امیری همچنین از مسئولان شهرستان، از جمله فرماندار، خواست تا ظرف یک هفته آینده موضوع تعرض به قلعه تاریخی سموران را تعیین تکلیف کنند.

شایان ذکر است، قلعه تاریخی سموران در شهرستان عنبرآباد، یکی از آثار ارزشمند این منطقه به شمار می‌رود.

بازدید از محوطه تاریخی شهر قدیم جیرفت

همچنین وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در ادامه سفر خود به شهرستان جیرفت از محوطه تاریخی شهر قدیم جیرفت بازدید کرد.

وی با اشاره به موقعیت ویژه این محوطه تاریخی در مجاورت شهر کنونی جیرفت، آن را از منظر گردشگری دارای اهمیت ویژه‌ای دانست و خواستار برنامه‌ریزی برای ادامه کاوش‌ها به‌منظور نمایان‌سازی ابعاد مختلف این شهر تاریخی شد.

او بر ضرورت ایجاد بستر‌های لازم و آماده‌سازی محوطه برای تبدیل آن به سایت‌موزه تأکید کرد.

در حاشیه این بازدید، صالحی‌امیری از پایگاه یگان حفاظت دقیانوس «شهر قدیم جیرفت» و کادر اداری این مجموعه بازدید کرده و از نزدیک مسائل و مشکلات این بخش را مورد بررسی قرار داد.

او همچنین با توجه به وسعت محوطه‌های تاریخی در منطقه جنوب کرمان، دستور همکاری‌های لازم برای تأمین امکانات، نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز را صادر کرد.

پول زیادی برای موزه جیرفت نداریم

پیمانکار پروژه موزه جیرفت در جریان بازدید وزیر میداث فرهنگی از این پروژه اعلام کرد: تاکنون ۲۳ میلیارد تومان از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب هزینه شده و بخش زیادی از این مبلغ از طریق اوراق و منابع نفتی تأمین شده است، اما با این حال، برای تکمیل فاز نخست پروژه ۴۰۰ میلیارد تومان و برای تکمیل نهایی آن ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

سپس وزیر میراث‌فرهنگی نیز با اشاره به برآورد هزینه‌های ساخت این موزه تأکید کرد: هزینه‌های جانبی مانند تأسیسات، تجهیزات حفاظتی، نورپردازی و گرمایش باعث می‌شود که رقم نهایی به حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان برسد.

صالحی‌امیری با اشاره به محدودیت‌های بودجه‌ای کشور گفت: کل بودجه عمرانی کشور ۲۶۰۰ میلیارد تومان است و در ۳۱ استان، ۵۳۰ شهرستان و ۴۳ هزار اثر تاریخی باید توزیع شود. 

او اعلام کرد: بنابراین، اختصاص ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای یک پروژه عملاً غیرممکن است؛ این موزه قطعاً ضروری است، اما تأمین چنین مبلغی از سوی دولت امکان‌پذیر نیست.

وزیر میراث تصریح کرد:اگر من جای تصمیم‌گیران این پروژه بودم، حجم آن را تا این حد بزرگ در نظر نمی‌گرفتم؛ اما اینکه آیا این پروژه در این ابعاد قابل اجراست، پاسخ منفی است. 

وی افزود : در شرایط کنونی، دولت نمی‌تواند چنین مبلغی را تأمین کند. 

او گفت: اما می‌توان پروژه را در دو فاز تعریف کرد؛ ابتدا بهره‌برداری از فاز اول انجام شود و سپس منابع لازم برای فاز دوم تأمین شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار