کد خبر:۱۲۳۶۸۷۰

قرارداد ۱۷ میلیارد دلاری طرح فشارافزایی پارس جنوبی با چه شرکت‌هایی امضا شد؟

شرکت ملی نفت ایران امروز یکی از بزرگ‌ترین قرارداد‌های تاریخ صنعت نفت را با شرکت‌های پتروپارس، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، اویک و مپنا به ارزش حدود ۱۷ میلیارد دلار امضا کرد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امروز (شنبه، ۱۸ اسفند) با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت، موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران ارشد و نمایندگان مجلس هفت قرارداد طرح فشارافزایی پارس جنوبی (هفت هاب) را با حمیدرضا ثقفی، مدیرعامل گروه پتروپارس، سردار عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، سعید خوشرو، رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی، پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت و محمد اولیا، مدیرعامل گروه مپنا امضا کرد.

بر اساس این قراردادها، شرکت پتروپارس قرار است هاب‌های ۱ و ۷ را به ارزش حدود ۴.۸ میلیارد دلار، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا هاب‌های ۳ و ۶ به ارزش بیش از ۴.۹ میلیارد دلار، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) هاب‌های ۲ و ۵ به ارزش حدود ۴.۸ میلیارد دلار و گروه مپنا (شرکت نیرپارس) هاب ۴ به ارزش بیش از ۲.۳۶ میلیارد دلار را اجرا کنند. درمجموع ارزش قرارداد این هفت هاب حدود ۱۷ میلیارد دلار خواهد بود.

ناحیه‌بندی طرح فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی

بر اساس جزئیات ارائه‌شده، هر هاب فشارافزایی در این طرح شامل چند فاز و منطقه می‌شود، به‌طوری که هاب یک شامل فاز‌های ۱۲ A، ۱۱ B، ۱۲ B و ۱۱ A، هاب دوم شامل فاز‌های ۱۵، ۱۶، ۳ و ۲۱، هاب سوم شامل فاز‌های ۱، ۵، ۱۷ و ۱۸، هاب چهارم شامل فاز ۲، ۱۹ C، ۱۹ AB، ۲۰ و ۶، هاب پنجم شامل فاز‌های ۱۳ AB، ۱۰، ۱۳ BD و ۱۴ AC، هاب ششم شامل فاز‌های ۱۱، ۲۲، ۲۴ A، ۲۳، ۲۴ B و ۱۴ BD و هاب هفتم شامل فاز‌های ۴، ۷، ۸ و ۹ پارس جنوبی است. بر اساس این قرارداد قرار است ۱۴ سکوی فشارافزای گاز برای فاز‌های پارس جنوبی تعریف، ساخته، نصب و راه‌اندازی شود.

سکو‌های فشارافزا با ظرفیت ۲ میلیارد فوت‌مکعب قابلیت فشارافزایی به میزان ۹۰ بار دارند. هدف ایران این است که سکوی فشارافزا را در یارد‌های ساحلی خود بسازد، اما از آنجا که این سکو حدود ۲۰ هزار تن وزن خواهد داشت و در ایران سابقه و تجربه مهندسی تفصیلی، ساخت و نصب سکو با وزن بیش از ۷ هزار تن وجود ندارد، بنابراین باید زیرساخت‌های موجود در کشور ارتقا داده شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار