آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۷۵۹۶

آغاز ثبت‌نام در نمایشگاه‌کتاب؛ اجاره بهای غرفه‌ها ثابت ماند

ثبت نام ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز شد، مطابق آیین‌نامه ضوابط حضور در نمایشگاه، اجاره بهای غرفه‌ها در این دوره نمایشگاه بدون افزایش نسبت به سال گذشته وضع شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، ثبت نام ناشران داخلی برای شرکت در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران از امروز دوشنبه ۲۰ اسفند ماه آغاز شده است، مطابق هر سال ضوابط حضور ناشران برای این رویداد نیز منتشر شده است.

بر اساس ضوابط حضور، ناشران فعال سراسر کشور که دارای پروانه نشر معتبر از وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی می‌باشند و شرایط ثبت‌نام را احراز کنند، می‌توانند بر پایه زمان‌بندی اعلام شده توسط ستاد نمایشگاه، از طریق وبگاه ketab.ir ثبت نام کنند.

هر ناشرمجاز است با توجه به امکانات و انتخاب خود، درهر دوبخش نمایشگاهی (حضوری ومجازی) یا تنها در نمایشگاه مجازی شرکت کند.

ناشران داخلی در پنج بخش موضوعی زیر فعالیت خواهند کرد:

الف. بخش ناشران کتاب‌های عمومی.

ب. بخش ناشران کتاب‌های کودک و نوجوان.

ج. بخش ناشران کتاب‌های دانشگاهی.

د. بخش ناشران کتاب‌های آموزشی.

ه. بخش ناشران و سکو‌های انتشارکتاب الکترونیک.

مطابق تبصره ۲ بند ۶ این آیین‌نامه، صرفاناشران کتاب‌های‌الکترونیک و صوتی و نیز پلتفرم‌ها یا سکو‌های انتشار این دسته از کتاب‌ها در بخش اختصاصی خود مجاز به عرضه آثار با موضوع‌های مختلف هستند.

این موضوع در چند سال اخیر مورد انتقاد فعالان نشر الکترونیک و کتاب‌های صوتی قرار داشته است، آن‌ها اعتقاد داشتند که باید در سالن ناشران عمومی و در جریان اصلی نمایشگاه حضور پیدا کنند.

شرایط تخصیص غرفه به ناشران

مبنای تخصیص غرفه به ناشران متقاضی، تعداد کتاب‌های منتشرشده طی ۵ سال منتهی به پایان اسفندماه (بر اساس اطلاعات ثبت شده در بانک اطلاعاتی مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران) وانتشار حداقل ۴۰ عنوان کتاب در بازه یاد شده است.

آیا ناشران کتاب‌ساز به نمایشگاه کتاب می‌آیند؟

تبصره: عناوین منتشرشده پیش از این دوره و نیز عناوینی که از پایان سال تا زمان شروع نمایشگاه منتشر شوند، در تخصیص متراژ غرفه مؤثر نیست.

با توجه به ماده ۴ اصلاحی اهداف، سیاست‌ها و ضوابط نشر کتاب، دیگر قالب‌های تعریف شده برای انتشار کتاب (ازجمله رقومی و قالب‌های چندرسانه‌ای جدید مثل قالب‌های صوتی، تصویری و واقعیت مجازی)، امتیازی برابر با کتاب‌های چاپی دارند و این آثار نیز در شاخص‌های تعیین متراژ غرفۀ ناشران ِ شرکت کننده لحاظ خواهند شد. بر این اساس ناشرانی که بیش از ۱۰۰ اثر الکترونیک به صورت اختصاصی (صرفا نسخۀ الکترونیکی یا کتاب صوتی) تولید کرده باشند و نیزپلتفرم‌ها و سکو‌های تولید و عرض کتاب الکترونیک که حداقل ۳۰۰۰ عنوان کتاب الکترونیک منتشر کرده باشند، مجاز به حضور در نمایشگاه هستند.

در تمام حوزه‌ها، حداقل ۱۵ عنوان از کتاب‌های منتشرشده طی دوره ۵ ساله، بایدچاپ اول باشد. امتیاز انتشار هرعنوان کتاب (چاپ اول یا تجدیدچاپ) فقط یکبارمحاسبه می‌شود.

ضوابط تخصیص غرفه

تعیین متراژ غرفه در هر یک از بخش‌های پنجگانه ناشران داخلی و جانمایی هر ناشر در هریک از سالن‌ها، بر اساس متراژ مفید سالن‌های در اختیار و مطابق شاخص‌های تخصصی است، از جمله:

تعدادعناوین کتاب؛

تعدادصفحات و شمارگان؛

نوبت چاپ و کتاب‌های تازه انتشار؛

تولید نسخه الکترونیکی کتاب‌های انتشارات.

کیفیت محتوا، چاپ و صحافی؛

مرجع بودن (فرهنگنامه و دایرةالمعارف تألیفی)؛

نوع نگارش (تألیف، ترجمه، گردآوری، تصویرگریدر بخش کودک و ...)؛

ترویج ارزش‌های فرهنگ اسلامی، ایرانی و هشت سال دفاع مقدس؛

آثاربرگزیده جشنواره‌های معتبر وزارت فرهنگ و ارشاد؛

نفیس بودن آثار (ازنظرمحتوایی و فیزیکی).

فقدان سابقه محکومیت و ارتکاب تخلف و حسن شهرت حضور در نمایشگاه‌های سال‌های گذشته.

تعامل و همکاری با ناشران خارجی در فروش کپی رایت و خرید رایت.

اما سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران بر اساس آنچه که در آیین‌نامه منتشر شده است، یک ویژگی دیگر نیز دارد، و آن عدم افزایش تعرفه اجاره بهای غرفه‌ها نسبت به سال گذشته است.

عدم افزایش اجاره بهای غرفه‌ها نسبت به سال گذشته

بر اساس آیین‌نامه ضوابط، تعرفه اجاره بهای غرفه‌ها نسبت به سال گذشته بدون تغییر مانده است. بر این اساس، هزینه اجاره بهای غرفه‌ها در بخش ناشران عمومی نمایشگاه تهران تا ۶ مترمربع به ازای هر مترمربع یک میلیون و ۳۷۵ هزار ریال، ۷ تا ۹ متر مربع به ازای هر مترمربع ۲ میلیون و ۵ هزار ریال، از ۱۰ تا ۲۴ مترمربع سه میلیوون و ۱۰۰ هزار ریال، از ۲۵ تا ۴۸ متر مربع ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار ریال، از ۴۹ متر تا ۱۰۰ متری ۶ میلیون و ۸۵۰ هزار ریال، از ۱۰۱ متر تا ۲۰۰ متر ۹ میلیون ریال، از ۲۰۱ متر تا ۳۰۰ متر ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، از ۳۰۱ متر به بالا ۱۲ میلیون ریال بوده است. برای ناشران غیرخصوصی این رقم‌ها افزایش بیشتری داشته است.

این در حالی است که در سال گذشته افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی اجاره بهای غرفه‌ها موجی از انتقاد را به همراه داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار