آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۰۶۹۶

گردش مالی عجیب چهارشنبه سوری برای جیب چینی‌ها/ هشدارها و توصیه‌ها و حوادث در ایران ادامه دارد

تعداد خانوار‌های ایرانی که بیش از ۲۷ میلیون برآورد شده و حدود نیمی از این خانواده ها ارزان ترین مواد محترقه تهیه کنند گردش مالی قابل توجهی برای کارخانه های مواد محترقه چینی در پی خواهد داشت؛ در سمت ایران هشدارها، توصیه ها و حوادثی است که هر روز از رسانه‌ها می شنویم.

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ از چند روز مانده به چهارشنبه سوری، حوادث در استان های مختلف به گوش می رسد و انفجارها و مصدومیت ها رسانه ای می شود. ظهر امروز بود که رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان گلستان از مصدومیت ۱۱ نفر بر اثر حوادث مرتبط با چهارشنبه آخر سال خبر داد.  

طبق این گزارش، آسیب‌های مصدومین شامل سوختگی، تروما و خراشیدگی بیشتر در ناحیه سر و گردن و سوختگی‌های درجه یک تا سه بود که از این تعداد، ۸ نفر سرپایی درمان شدند و ۳ نفر در بیمارستان بستری هستند.

رئیس اورژانس کشور هم روز گذشته آمار مصدومان چهارشنبه‌سوری از ابتدای اسفند تا 25 اسفندماه را ۴۵۸ مصدوم عنوان کرد که متأسفانه ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. از این تعداد، ۵ نفر مرد و یک کودک ۳ ساله بوده است. 

بر  اساس این آمار، تاکنون ۶۰ نفر همچنان در بیمارستان بستری هستند که نشان می‌دهد شدت برخی از این آسیب‌ها بالا بوده است. همچنین آمار قطع عضو و آسیب‌های جدی نیز قابل توجه است؛  ۴۴ مورد قطع عضو یا اندام، ۸۸ مورد آسیب چشمی و ۲۱۹ مورد سوختگی ثبت شده است.

متاسفانه ۱۳ درصد از مصدومان چهارشنبه‌سوری، عابران و رهگذران بوده‌اند که در محل حادثه حضور داشته، اما نقشی در استفاده از مواد محترقه نداشتند. یک درصد از آسیب‌دیدگان نیز از نیرو‌های امدادی و آتش‌نشانی بودند که هنگام انجام مأموریت مجروح شده‌اند.

تعداد خانوار‌های ایرانی که بیش از ۲۷ میلیون برآورد شده و حدود نیمی از این خانواده ها ارزان ترین مواد محترقه تهیه کنند، گردش مالی مواد محترقه در حداقلی‌ترین حالت بالغ بر 500 میلیارد تومان خواهد رسید و اگر در برآورد خوشبینانه اگر نصف خانوار‌های ایرانی، به صورت متوسط ۱۰۰ هزار تومان مواد منفجره خریداری کنند، رقم آن از میلیارد هم فراتر می‌رود و به ۱ تریلیون و ۳۵۰ میلیارد می‌رسد.

بنابر گفته بهزاد ملکی رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی، مواد منفجره‌ای که در حال فروش است همه به صورت قاچاق از چین و هند وارد کشور می‌شود. هر چند در میان آگهی‌ها ترقه ساخت ترکیه هم دیده می‌شود.

چین به عنوان پرچمدار تولید مواد محترقه و آتش‌بازی در سطح جهان شناخته می‌شود و به دلیل هزینه‌های پایین تولید، فناوری پیشرفته و منابع فراوان، توانسته است بازار جهانی مواد محترقه را تحت تسلط خود درآورد. علاوه بر چین، کشور‌های دیگری مانند هند و برخی کشور‌های اروپایی نیز در تولید مواد آتش‌بازی فعالیت دارند، اما هیچ‌کدام به اندازه چین در این زمینه بزرگ و تأثیرگذار نیستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار