کد خبر:۱۲۴۳۰۸۶
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد:

«سهام پروژه» پل بین سرمایه‌گذاران خرد و ابر پروژه‌ها/ سرمایه گذاری جذاب‌تر از دلار و طلا!

یک کارشناس اقتصادی گفت: شرکت سهام عام پروژه به نوعی سهام یک شرکت پروژه است که در بازار اولیه بورس عرضه می‌شود به طوری‌که عرضه آن به صورت عرضه اولیه نیست و به صورت پذیره نویسی است.

«سهام پروژه» پل بین سرمایه‌گذاران خرد و ابر پروژه‌ها/ سرمایه گذاری جذاب‌تر از دلار و طلا!

مهدی هاشم زاده، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو شعار سال یعنی «سرمایه گذاری برای تولید» را دارای چند بخش دانست و گفت: یک بخش مبحث سرمایه‌گذاری برای تولید مربوط به رفع موانع سرمایه گذاری است. دولت باید هر اقدامی را انجام دهد که سرمایه گذاری در بخش‌‌های مولد اقتصادی جذاب و از سوی دیگر سرمایه گذاری در بخش‌های غیر مولد غیر جذاب شود. در هیچ کجای دنیا شهروندی نمی‌تواند به سادگی ایران در ارز یا طلای غیر زینتی سرمایه گذاری کند. 

 

وی ادامه داد: یکی از تاکیدات رهبر انقلاب این است که باید از سرمایه گذاری در بخش‌های غیر مولد جلوگیری شود. مسیر این مهم وضع مالیات بر سوداگری است. هم اکنون این موضوع در نوبت تصمیم‌گیری توسط مجلس شورای اسلامی است.

 

این کارشناس اقتصادی افزود: موانع پیش روی سرمایه‌گذاری مولد  نیز یکی دیگر از مواردی است که باید برداشته شود. در کنار این باید بسترهای ایجاد شود که برای سرمایه گذاری جذاب باشد و مردم هم به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند.

 

هاشم‌زاده با ذکر این نکته که شرکت سهام پروژه بحثی مربوط به توسعه سرمایه گذاری خرد، است تصریح کرد: شرکت سهام پروژه به نوعی سهام یک شرکت پروژه است که در بازار اولیه بورس عرضه می‌شود به طوری‌که عرضه آن به صورت عرضه اولیه نیست و به صورت پذیره نویسی است.

 

وی ادامه داد: یعنی ما پذیره نویسی می‌کنیم و در اختیار عموم قرار می‌دهیم. اما مسئله اصلی مربوط به این است که چرا ملت باید این سهام را خریداری کنند؟ جواب واضح است، بازدهی این سرمایه گذاری به گونه‌ای است که برای هر شخصی جذاب است. جذابیتی حتی بیشتر از سرمایه گذاری در طلا و دلار. سرمایه گذار نباید احساس کند که از بازارهای دیگر عقب افتاده است و در این روش سرمایه گذاری، سود تضمین شده است.

 

هاشم‌زاده با اشاره به ویژگی‌های سهام پروژه، گفت: اولین و مهمترین ویژگی این است که ملت دارایی‌دار می‌شوند یعنی مردم به صورت عمومی دارایی سهام پروژه را دریافت می‌کنند که اولاً سهام ممتاز سودی است و از طرف دیگر  کسانی که پیمانکار پروژه هستند تضامین لازم  برای بازگرداندن سود به مردم را می‌دهند. حداقلی‌ترین بازدهی این سرمایه گذاری به اندازه سود بانکی است و در حالت حداکثری بازدهی می‌تواند رقم بسیار بالاتری باشد. با توجه به اینکه این پروژه‌ها دلاری است، با افزایش قیمت ارز هم سود افزایش پیدا می‌کند. البته امیدواریم سالجاری قیمت دلار در یک فضای با ثباتی قرار بگیرد.

 

وی افزود: اگر اقتصاد در حالت تورمی قرار گیرد خود سهام پروژه به نوعی افزایش سنگینی پیدا می‌کند و در نتیجه ما شاهد این هستیم که قیمت سهام پروژه نسبت به زمان پذیره نویسی افزایش پیدا می‌کند. 

 

هاشم‌زاده با ذکر دیگر مزیت‌های این طرح گفت: ما انواع و اقسام روش‌های مشارکت عمومی-خصوصی را داشتیم اما این مدل روش جذابی است به این دلیل که مسئله مربوط توسعه سرمایه‌گذاری بخش مولد فقط به بحث مربوط به بخش خصولتی منتهی نمی‌شود و مردم هم دخیل هستند و بسترسازی سرمایه‌گذاری خرد مردمی اتفاق می‌افتد و ارزش  ریالی دارایی مردم  افزایش پیدا می‌کند و در تورم ضرری متوجه آن‌ها نمی‌شود.

 

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این پروژه‌ها بخش پیمانکاری اقتصاد را نیز رشد می‌دهد و عامل ایجاد بستری برای سرمایه‌گذاری‌های خرد مردمی است. 

 

هاشم‌زاده گفت: هم اکنون پیمانکاران زیادی از بخش خصوصی هستند که صرفا مشکل نقدینگی و سرمایه گذار برای شروع پروژه‌های بزرک با بازدهی بالا دارند. ترکیب بخش خصوصی و سرمایه‌های مردمی در کنار پروژه‌های ملی می‌تواند مزایای بسیار بزرگی برای کل کشور به بار بیاورد. از یک سو سرمایه‌گذار سود بسیار جذابی دریافت می‌کند، از سوی دیگر بخش خصوصی داخلی درگیر پروژه‌ای می‌شود که به نفع همه مردم است و برای خودش هم آورده دارد و در کنار تمام این موارد مشکلی از مشکلات کشور هم رفع می‌شود. 

 

وی افزود: تمام این موارد در حالی است که این موضوع باعث عدم حرکت نقدینگی به سمت بازارهای غیر مولد می‌شود.

 

وی با اشاره به نقش دولت در این زمینه افزود: با این روش پروژه‌های دولت تامین مالی می‌شود. این پروژه‌ها نیز ابر پروژه‌ هستند که از این طريق نیاز مازاد نفتی را می‌تواند حل کند یعنی می‌شود گفت دولت فروش مازاد نفتی را می‌تواند حل کند. ما همین الان بالغ بر  فروش یک و نیم میلیون بشکه خوراک نفت خام و فرآورده‌های نفتی پروژه تعریف شده در پترو پالایشگاه داریم. دولت در اینجا باید نقش تضامین حاکمیتی را ایفاد کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار