کد خبر:۱۲۴۳۳۹۸

کوره ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گرادی با انرژی مفت/ انقلاب انرژی در صنعت

دانشمندان از انرژی خورشیدی برای گرم کردن یک جسم تا ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد استفاده کرده‌اند؛ این میزان برای تأمین انرژی کوره‌های فولاد کافی است. پژوهشگران نشان داده‌اند که انرژی خورشیدی چگونه می‌تواند جایگزین سوخت‌های فسیلی در فرآیند‌های تولید در دمای بالا، مانند ذوب فولاد شود.
کوره ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گرادی با انرژی مفت/ انقلاب انرژی در صنعت

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشمندان از انرژی خورشیدی برای گرم کردن یک جسم تا ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد استفاده کرده‌اند؛ این میزان برای تأمین انرژی کوره‌های فولاد کافی است. پژوهشگران نشان داده‌اند که انرژی خورشیدی چگونه می‌تواند جایگزین سوخت‌های فسیلی در فرآیند‌های تولید در دمای بالا، مانند ذوب فولاد شود.

 برای تولید موادی مانند شیشه، سیمان و سرامیک، مواد خام اولیه باید تا دمای بالای ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد حرارت ببینند. در حال حاضر، استفاده از انرژی خورشیدی برای رسیدن به این دما‌های سوزان پرهزینه و ناکارآمد است، ازاین‌رو برای تأمین انرژی کوره‌هایی که این مواد در آن ساخته می‌شوند، معمولا از انرژی مبتنی بر کربن مانند نفت یا زغال‌سنگ استفاده می‌شود. علاوه بر این محققان این پژوهش می‌گویند که این صنایع مسئول حدود ۲۵ درصد از مصرف جهانی انرژی هستند.

امیلیانو کاساتی، نویسنده مقاله و دانشمند مهندسی مکانیک و فرآیند در ETH زوریخ سوئیس گفت: «برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی، ما به‌طورکلی باید انرژی را کربن‌زدایی کنیم. مردم تمایل دارند که فقط به برق به‌عنوان انرژی فکر کنند، اما درواقع، حدود نیمی از انرژی به شکل انرژی حرارتی استفاده می‌شود.»

کوره‌ای زمینی که انرژی خورشید را به دام انداخته!

دانشمندان قبلاً صفحه‌های خورشیدی یا سیستم‌هایی گرمایشی را که تابش خورشید را از طریق آینه‌های ردیاب خورشید به گرما تبدیل می‌کنند، کشف کرده‌اند، اما این فناوری برای شکستن رکورد ۱۰۰۰ درجه سلسیوس (سانتی‌گراد) تلاش می‌کند. در مطالعه جدید، کاساتی و تیمش از خاصیتی به نام اثر تله حرارتی استفاده کردند. در این پروژه اساساً مواد نیمه شفاف به‌شدت نور خورشید را جذب می‌کنند و آن را دوباره به‌صورت گرما ساطع می‌کنند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار