کد خبر:۱۲۴۳۹۷۵

دانشمندان با الهام از مغز انسان، هوش مصنوعی کم‌مصرف می‌سازند

پژوهشگران «دانشگاه تگزاس A&M» با الهام از عملکرد کم‌مصرف مغز انسان، رویکردی جدید در طراحی هوش مصنوعی ارائه کرده‌اند که مصرف انرژی این فناوری را به‌شدت کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان نوعی هوش مصنوعی جدید با نام «Super-Turing» را توسعه داده‌اند که با عملکردی مشابه مغز انسان فعالیت می‌کند. اصلی‌ترین هدف از توسعه این هوش مصنوعی بهینه‌سازی مصرف انرژی آن است.

تیم محققان دانشگاه تگزاس معتقدند کلید حل این مشکل در طبیعت و به‌ویژه در فرایندهای عصبی مغز انسان است. در مغز ما عملکرد قسمت‌های یادگیری و حافظه جدا نیستند، بلکه ادغام شده‌اند. تمام این فرایندها براساس ارتباطات بین نورون‌هاست. در واقع مغز انسان با یادگیری مهارت جدید یا ثبت یک خاطره، نوعی مسیر عصبی بین نورون‌ها تشکیل می‌دهد؛ به‌همین‌ترتیب هنگام استفاده از آن مهارت و یادآوری خاطرات، این مسیرهای عصبی فعال شده و می‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

این موضوع در هوش مصنوعی برعکس است و هر بخش از سخت‌افزار فعالیت خاص خود را دارد. محققان دانشگاه ایالتی تگزاس ادعا می‌کنند هوش مصنوعی Super-Turing با الهام از عملکرد مغز انسان، این شکاف را پر می‌کند. با حذف چنین مرزی، هوش مصنوعی می‌تواند با مصرف منابع کمتر، همچنان کارآمد و قدرتمند ظاهر شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار