موشک فضایی آلمانی چند ثانیه پس از پرتاب در نروژ منفجر شد/ شکست اولین ماموریت در خاک اروپا + فیلم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از رویترز، شرکت ایزار آيروسپیس پیش از این پرتاب هشدار داده بود ممکن است این آزمایش بهطور زودهنگام پایان یابد.
این شرکت، پس از انفجار اسپکتروم اعلام کرد دادههای گستردهای فراهم کرده که تیم فنی میتواند از آنها برای پیشرفتهای آینده استفاده کند.
شرکت ایزار آيروسپیس مستقر در بایرن آلمان، هفته گذشته اعلام کرده بود که هدف این ماموریت جمعآوری داده از موشک پرتابگر طراحیشده از سوی خود شرکت است.
اولین تلاش اروپایی برای رقابت با ایلان ماسک
موشک بدون سرنشین اسپکتروم بهعنوان اولین تلاش برای پرواز مداری از خاک اروپا معرفی شده بود و این آزمایش، نخستین آزمایش یکپارچه تمام سامانههای موشک بهشمار میرفت.
موشک اسپکتروم در این پرتاب آزمایشی هیچ محمولهای حمل نمیکرد. اسپکتروم که برای حمل ماهوارههای کوچک و متوسط تا وزن یک تن طراحی شده، از پایگاه فضایی «آندویای» واقع در قطب شمال نروژ پرتاب شد.
ماری-کریستین فونهان، مدیر اجرایی انجمن صنایع هوافضای آلمان، با اشاره به این که نخستین پرتاب ایزار آيروسپیس، گامی مهم برای پیشرفتهای بعدی خواهد بود، در بیانیهای اعلام کرد: «اروپا بهشدت نیاز دارد که در فضا استقلال پیدا کند. استارلینک ایلان ماسک نباید تنها گزینه باشد، و نباید هم بماند.»
کشورهای مختلفی مانند سوئد و بریتانیا نیز علاقهمند هستند سهمی از بازار رو به رشد ماموریتهای فضایی تجاری داشته باشند.
رقابت جهانی برای تسخیر فضا
در بازار جهانی پرتاب ماهواره، بازیگران بزرگی مانند شرکت آمریکایی «اسپیسایکس» (متعلق به ایلان ماسک) و شرکت فرانسوی «آریانگروپ» (همکاری مشترک ایرباس و سفران) حضور دارند. آریانگروپ از پایگاهی در گویان فرانسه در آمریکای جنوبی استفاده میکند.
اسپیسایکس همچنین ارائهدهنده سرویس ماهوارهای «استارلینک» است؛ شبکه ارتباطیای که بخش بزرگی از جهان را پوشش میدهد.
پایگاه پرتاب فضایی «اسرانژ» در سوئد و «ساکساوورد» در جزایر شتلند اسکاتلند (متعلق به بریتانیا) رقبای نزدیک پایگاه نروژی بهشمار میآیند. این پایگاهها نیز در تلاشند اروپا را به استقلال بیشتر در پرتابهای فضایی برسانند.
پایگاه ساکساوورد، که سال گذشته در جریان آزمایش یک موتور موشک دچار انفجار شد، قصد دارد نخستین پرتاب ماهوارهای خود را در سهماهه سوم سال ۲۰۲۵ انجام دهد.
پایگاه اسرانژ نیز امیدوار است اولین پرتاب خود را امسال انجام دهد.