کد خبر:۱۲۴۴۴۶۳

ظهوریان: پذیرش کنوانسیون‌های CFT و پالرمو منطقی نیست/ تضمینی برای خروج از لیست سیاه FATF وجود ندارد

میثم ظهوریان، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی، با اشاره به چالش‌های پیوستن به FATF، تأکید کرد که پذیرش کنوانسیون‌های CFT و پالرمو منطقی به نظر نمی‌رسد و هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه وجود ندارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی در سلسله گفتگوهایی با مسئولین و کارشناسان پیرامون FATF، به بررسی ابعاد این موضوع پرداخته است. در همین راستا، میثم ظهوریان، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با این انجمن به تشریح دغدغه‌ها و نگرانی‌های مربوط به پیوستن ایران به FATF پرداخت.

ظهوریان در خصوص بندهای ۳۰ و ۳۱ FATF اظهار داشت: «یک بخش مهم از اقدامات FATF مرتبط با تبادل داده‌ها است. به‌طور مشخص، در بندهای ۳۰ و ۳۱ برنامه اقدام FATF، درباره تنظیم و ارائه اطلاعات به کشورهای دیگر صحبت شده است. در شرایط تحریم که عمده‌ی تجارت ما از طریق مسیرهای غیررسمی انجام می‌شود، این موضوع می‌تواند کشور را با چالش‌هایی مواجه کند و مسیر تجارت خارجی ما را به‌طور رسمی مسدود نماید.»

وی همچنین در رابطه با الزام اصلاح تعاریف تروریسم توسط ایران گفت: «یکی از الزامات FATF اصلاح تعاریف تروریسم است. ما مبارزه با اشغالگری، استعمار و نژادپرستی را از مصادیق تروریسم نمی‌دانیم، در حالی که از ما خواسته شده است تا این تعاریف را کنار بگذاریم. این امر از نظر اعتقادی برای ما امکان‌پذیر نیست.»

ظهوریان در ادامه تأکید کرد: «با پیوستن به FATF هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه وجود ندارد. حتی اگر برنامه اقدام را تعریف کنیم، مسیر مشخصی برای خروج از لیست سیاه یا بهبود شرایط ارائه نمی‌شود. هیچ تضمین کتبی یا حتی قول شفاهی در این زمینه وجود ندارد.»

وی افزود: «بار حقوقی این دو کنوانسیون، ریسک‌ها و مخاطراتی را بر دوش ما می‌گذارد بدون اینکه چشم‌اندازی روشن برای حل مسائل‌مان وجود داشته باشد. بنابراین، پذیرش این دو کنوانسیون منطقی به نظر نمی‌رسد.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار