
خودداری مردم همدان از رهاسازی ماهی قرمز در زیستگاههای آبی

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مهدی صفی خانی گفت: یکی از توصیه های موکد محیط زیست به نزدیک شدن به نوروز نخریدن ماهی برای سفره هفت سین است با این وجود برخی اقدام به تهیه ماهی قرمز می کنند.
وی اضافه کرد: بیشتر این افراد بعد از پایان ایام نوروز و در روز طبیعت به علت نداشتن امکان نگهداری طولانی مدت این قبیل ماهی ها، اقدام به رها کردن ماهی های قرمز در داخل رودخانه و برکه ها همچنین انداختن سبزه عید در داخل آب و طبیعت می کنند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان، افزود: در صورت نداشتن امکان نگهداری ماهی قرمز ، بهتر است آنها را در داخل حوضچه های شهری رها کرد.
صفی خانه ادامه داد: رها سازی گسترده ماهی های قرمز در زیستگاه های آبی به تنوع زیستی آسیب زده و حتی امنیت غذایی گونه های بومی موجود را به مخاطره می اندازد.
وی بیان کرد: ماهی های قرمز غیر بومی و متعلق به دیگر کشورها است بنابراین می تواند موجب بر هم زدن اکوسیستم طبیعی و ایجاد خطر برای گونه های بومی موجود شود.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: ۱۳ فروردین روز دوستی با طبیعت است بنابراین نباید با برافروختن آتش و شکستن شاخ درختان، به طبیعت آسیب زنیم.
صفی خانی تاکید کرد: طبیعت به اندازه کافی در دیگر ایام سال به واسطه شخم، چرای غیر مجاز، تخریب و تصرف آسیب می بیند بنابراین باید ۱۳ فروردین روزی برای فرهنگسازی حفظ طبیعت و آشتی با این ظرفیت خدادادی باشد نه اینکه میزان خسارت حتی ۲ برابر روزهای عادی شود.
وی افزود: برخی در این فصل که زمان زایش و رویش طبیعت است اقدام به چیدن گونه های مرتعی، بهاری و کندن پیازچه گیاه به بهانه کاشت آن در گلدان می کنند که همه این موارد جز خسارت پیامدی برای طبیعت ندارد.
صفی خانی گفت: همچنین گردشگران و دوستداران طبیعت در روز ۱۳ فروردین و حتی دیگر ایام سال، نباید زباله ها به ویژه پلاستک را در طبیعت رها کنند چرا که نه تنها تجزیه آنها سال ها طول می کشید بلکه نمایی زشت از طبیعت را به نمایش می گذارد.