کد خبر:۱۲۴۵۴۶۴

شناسایی ۸۴ هزار و ۲۵۲ مورد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی

حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور گفت: سال گذشته ۸۴ هزار و ۲۵۲ مورد شناسایی تغییر کاربری غیرمجاز داشتیم و ۳۳ هزار اخطار داده شد.
شناسایی ۸۴ هزار و ۲۵۲ مورد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا گودرزی معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور گفت: بنابر آمار کل وسعت کشور ۱۶۵ میلیون هکتار است که ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزارهکتار معادل ۱۱ درصد به اراضی کشاورزی است که از این میزان تنها ۵ میلیون هکتار اراضی کلاس یک و دو مرغوب کشاورزی هستند که بدلیل قرارگرفتن در معرض شهر‌ها و روستا‌ها در معرض تهدید جدی هستند.

وی با اشاره به تاثیر افزایش قیمت زمین در تغییر کاربری‌ها و خرد شدن افزود: اراضی کشاورزی در جوار روستا و شهرهاست که براین اساس در معرض تهدید خروج از چرخه تولید است و از آنجا که حمایت مناسبی از کشاورزان نمی‌شود، افرادی که دنبال سودجویی هستند، اراضی پس از خرید به به قیمت‌های بالایی میفروشند تا ارزش افزوده بالایی بددست آورند.

گودرزی با اشاربه به اهمیت بحث حفاظت از اراضی افزود: سطح اراضی کشاورزی با رشد شهرنشینی و صنعت موجب شده تا اراضی حاصلخیز کم شود که براین اساس باید نگاه جامع نسبت به این موضوع داشته باشند تا امنیت غذایی پایدار باشد.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور گفت: در طول سال گذشته وظایفی تحت عنوان حفاظت از اراضی داریم که براین اساس ۸۴ هزار و ۲۵۲ مورد شناسایی تغییر کاربری غیرمجاز داشتیم و ۳۳ هزار اخطار داده شد که با اجرای تبصره دو از این سطح ۴۰ هزار مورد در ۱۰۸ هزار و ۲۶۴ قطعه در مساحت ۱۳۳۷ به چرخه تولید مجدد برگشت. علاوه برآن ۲ هزار و ۵۰۴ مورد اجرای حکم قطعی داشتیم که براین اساس سازمان حفاظت از اراضی به رغم محدودیت‌ها با امکاناتی که در اختیار دارد و با همکاری سایر دستگاه ها، حفاظت از عرصه‌های کشاورزی را در دستور کار دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار