کد خبر:۱۲۴۵۷۹۹

نگرانی اروپا از نفوذ استارلینک شدت گرفت

با افزایش نگرانی‌ها نسبت به وابستگی اوکراین به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، اروپا در تلاش است گزینه‌ای بومی برای تأمین ارتباطات این کشور فراهم کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با توجه به نگرانی‌های فزاینده اروپا درباره وابستگی اوکراین به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک متعلق به شرکت آمریکایی اسپیس ایکس، آلمان از مدتی پیش هزینه دسترسی اوکراین به خدمات اینترنت ماهواره‌ای یوتل ست، شرکت فرانسوی فعال در این حوزه را تأمین کرده است.

به گزارش رویترز، اوا برنیک، مدیر ارشد اجرایی یوتل‌ست، اعلام کرد: این شرکت طی حدود یک سال گذشته، از طریق یک توزیع‌کننده آلمانی، سرویس اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای را برای اوکراین فراهم کرده است. او افزود این خدمات با حمایت مالی دولت آلمان ارائه شده‌اند، اما از اعلام جزئیات مربوط به هزینه‌ها خودداری کرد.

به گفته برنیک، در حال حاضر کمتر از هزار پایانه اینترنتی از طریق شبکه یوتل‌ست در اوکراین فعال هستند، عددی که در مقایسه با حدود ۵۰ هزار پایانه استارلینک در این کشور بسیار پایین است. با این حال، یوتل‌ست برنامه دارد طی هفته‌های آینده تعداد این پایانه‌ها را به سرعت افزایش دهد و بین پنج تا ۱۰ هزار دستگاه جدید را به اوکراین ارسال کند.

سخنگوی یوتل‌ست نیز اعلام کرد: تأمین بودجه بیشتر برای این طرح از سوی آلمان در حال بررسی است. از سوی دیگر، مذاکرات میان یوتل‌ست و اتحادیه اروپا برای فراهم‌سازی گسترده‌تر اینترنت ماهواره‌ای در اوکراین همچنان ادامه دارد.

نگرانی اروپا از وابستگی به استارلینک، با توجه به مواضع احتمالی دونالد ترامپ در صورت بازگشت به قدرت، شدت گرفته است. استارلینک زیرمجموعه شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس به مالکیت ایلان ماسک است که روابط نزدیکی با ترامپ دارد.

در این میان، شرکت وان‌وب که یکی از زیرمجموعه‌های یوتل‌ست محسوب می‌شود، به عنوان رقیب اصلی استارلینک در ارائه اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت شناخته می‌شود. ماهواره‌های این شرکت‌ها در مدار‌های پایین‌تری نسبت به ماهواره‌های سنتی قرار دارند و از این طریق می‌توانند داده‌ها را با سرعت و کارایی بیشتری منتقل کرده و امکان اتصال را در مناطق دورافتاده فراهم کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار