
لزوم نگاه دیدهبانی و اقدام بهموقع برای حل معضلات/ برگزاری کنگره «حکمرانی شهید رئیسی» در تهران و مشهد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، سخنان خود را با تبریک عید نوروز، سال نو و عید سعید فطر آغاز کرد و با اشاره به دعای تحویل سال «یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال»، اظهار داشت: اسم الهی «محول الحول و الاحوال» به معنای تغییردهنده حال و احوال است. تغییر زمان و حال به دست اوست.
وی با تأکید بر بهرهگیری از معارف دینی، ذکر و دعا را راهی برای تقویت حیات معنوی و رفع مشکلات زندگی دانست.
محبت و تدبیر؛ دو بال پرواز در کار جمعی
استاد خسروپناه با تأکید بر ماهیت جمعی فعالیتها در مجموعههایی مانند شورا و دبیرخانه آن، گفت: کار جمعی، فردی نیست و نیازمند یک نخ تسبیح است که مهرهها را به هم متصل کند. نمیتوان با خودخواهی کار را پیش برد. تصمیمات باید با عقل جمعی گرفته شود و پس از تصویب، هر کس نقشی در تدبیر، اجرا، زمینهسازی و پشتیبانی ایفا کند. حتی ستادهای پنجگانه شورا که ظاهراً در مأموریتها متفاوت از هم به نظر میرسند، باید با برنامههای مشترک و پوشش و پشتیبانی متقابل، همافزایی داشته باشند. توفیقات در یک حوزه مانند سلامت، قطعاً آثار فرهنگی نیز خواهد داشت.
وی مصداقی از «محول الحول والاحوال» را عنصر «محبت» در کنار «تدبیر» دانست و تصریح کرد: اگر در کار جمعی بخواهیم «مدیربازی» داشته باشیم و رابطهها صرفاً بر اساس سلسله مراتب رئیس و مرئوس باشد، کار پیش نخواهد رفت. البته مدیریت باید تقسیم کار و پیگیری کند، اما اگر عنصر محبت با تدبیر پیوند بخورد، آثار کار چند برابر میشود. مدیری که با دیگران گفتوگو نکند، مشورت نگیرد و از پشت درهای بسته تصمیم بگیرد، موفق نخواهد بود.
وی افزود: وقتی محبت و تدبیر پیوند خورد، رابطه بین همه، رابطه اخوت و برادری میشود و کار با سرعت بیشتری پیش میرود. تاریخ صدر اسلام گواه این مدعاست؛ تا زمانی که اخوت و محبت بین انصار و مهاجرین حاکم بود، مسلمانان با وجود تعداد کم در جنگهایی مانند بدر پیروز شدند، اما وقتی دنیاطلبی و قدرتطلبی حاکم شد، حتی اگر فتوحاتی صورت گرفت، ظاهری بود و دلها فتح نشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: محبت واقعی در خانواده، بین زن و شوهر و در یک مجموعه کاری، باعث برکت و سرعت در کارها میشود. باید از خداوند در سال جدید، رزق محبت را بخواهیم. همانطور که نگران فرزندان خود هستیم، باید درد همکارانمان، درد ما باشد و در حد توان (میسور و مقدور) برای رفع مشکلاتشان تلاش کنیم، حتی اگر وظیفه اداری مستقیمی نباشد. این عنصر محبت باید در کارهای اداری و سیستمی ما نیز جاری باشد.
لزوم نگاه دیدهبانی و تمرکز بر کارهای اثربخش در سال ۱۴۰۴
استاد خسروپناه با آرزوی سالی پربرکت برای ملت ایران و امت اسلامی در سال ۱۴۰۴، از همه همکاران خواست تا برای سال جدید، فکر کرده و کارهای اثربخش را در هر مجموعه شناسایی و اولویتبندی کنند.
وی با اشاره به آفت جلسات متعدد و بیثمر، تأکید کرد: یکی از آفات کاری ما مدیران، جلسات متعدد است. مهمترین کار، به خصوص برای ستادها و شوراهای محتوایی، تمرکز بر وظایف محتوایی، تدوین یا تصحیح اسناد و یا تصویب مواد واحدهای است که گرهگشا باشد.
استاد خسروپناه با ذکر خاطرهای از دوران دفاع مقدس افزود: باید نگاه دیدهبانی داشته باشیم و مسائل را پیش از تبدیل شدن به معضل، شناسایی و برای آن راهحل پیدا کنیم. برخی کارهای بهظاهر کوچک و «دانی»، از کارهای بزرگ و «عالی» مهمتر و اثرگذارترند.
وی از دبیران ستادها، معاونان، مدیران و تمامی همکاران خواست تا از همه ظرفیتها استفاده کرده و با نگاه دیدهبانی، برای حل مشکلات و پیشبرد امور، راهکار ارائه دهند تا در روز حساب، شرمنده نباشیم و بتوانیم بگوییم در حد توان تلاش کردهایم.
ارزیابی سال ۱۴۰۳ و برنامههای پیش رو
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سال ۱۴۰۳ را از نظر موفقیت و انجام کارهای ماندگار، بهتر از سال ۱۴۰۲ ارزیابی کرد و آن را سال «جهش» در فعالیتها دانست.
وی همچنین به برگزاری کنگره «حکمرانی شهید رئیسی» در اواخر اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: این کنگره در دو نشست در تهران (سالن همایشهای صدا و سیما) و مشهد (سالن قدس آستان قدس رضوی) برگزار خواهد شد. از همه افرادی که اهل قلم، تحقیق و پژوهش هستند، دعوت میکنیم، مقاله علمی ارائه دهند و در برگزاری نشستهای تخصصی با موضوعات کلیدی حکمرانی در دستگاههای مختلف مشارکت کنند.