کد خبر:۱۲۴۶۳۷۵

درمان هدفمند توده سلول‌های سرطان با روش الکتروشیمی‌درمانی

پژوهشگران دانشگاه تهران یک سامانه مداخله بالینی برای درمان سرطان با روش الکتروشیمی‌درمانی طراحی کردند که با دقت بسیار بالا قادر به نابود کردن سلول‌های سرطانی است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این پژوهش که به سرپرستی دکتر محمد عبدالاحد، عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، انجام شده، یک روش الکتروشیمی‌درمانی معرفی شده است که با تحریک الکتریکی، تأثیر دارو بر سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد.

مهندس نوید منوچهری، عضو تیم پژوهشی درباره این روش نوین درمان سرطان گفت: «در این روش، تحریک الکتریکی با شدت بسیار بالا (هزار ولت بر سانتیمتر) حفره‌هایی را در سلول سرطانی ایجاد می‌کند که نفوذپذیری دارو به سلول را افزایش داده و موجب چند برابر شدن تأثیر دارو و متعاقباً مرگ سلولی توده‌های سرطانی می‌شود.»

وی توضیح داد: «دارو‌های شیمی‌درمانی از قبیل بلئومایسین، علی‌رغم قدرتشان، به این دلیل که نمی‌توانند از غشای سلول عبور کند تأثیر محدودی دارند. اما در این روش، با ایجاد حفره‌هایی روی سلول، دارو می‌تواند به درون سلول نفوذ پیدا کند. این حفره‌ها بعد از ورود دارو بسته می‌شوند و پس از یک یا دو روز، سلول وارد فاز مرگ سلولی می‌شود. سلول‌های سرطانی در این فرایند درمان که کمتر از دو هفته به طول می‌انجامد، از بین می‌روند.»

وی درباره دقت این روش درمانی در از بین بردن سلول‌های سرطانی اظهار داشت: «دقت این روش بستگی به نوع تومور دارد. در صورت متاستاز تومور و درگیری ارگان‌های دیگر، این روش چندان نمی‌تواند مؤثر باشد، ولی در مورد سرطان‌های محدود و مشخص، بالای ۹۰ درصد اثربخشی دارد.»

این دانشجوی کارشناسی ارشد میکرو و نانوالکترونیک دانشگاه تهران، بیشترین کاربرد این روش را در درمان سرطان پستان و پوست دانست و گفت: «این پروژه از چهار سال پیش در ایران آغاز و سه سال پیش موفق به دریافت کد اخلاق انسانی شد. در مرحله تریال انسانی که در بیمارستان امام خمینی، امیراعلم، شهدای تجریش و اخیراً رسول اکرم انجام شد، بیش از ۶۰۰ بیمار تحت درمان قرار گرفتند. نتایج این مرحله که به زودی در قالب مقاله‌ای منتشر خواهد شد، نشان می‌دهد که بین ۸۰ تا ۹۰ درصد بیماران تحت معالجه با این روش، کاملاً درمان شده‌اند و تومور از بین رفته است.»

مهندس منوچهری با بیان اینکه این دستگاه به مرحله تجاری‌سازی رسیده و در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، مزیت این دستگاه نسبت به مشابه خارجی را در پروب‌های استفاده‌شده در این دستگاه عنوان کرد و اظهار داشت: «پروب‌های استاندارد معمولاً به صورت سوزن یا به صورت مسطح طراحی می‌شوند، ولی پروب‌های این دستگاه به نحوی طراحی شده است که به نقاطی از بدن که دور از دسترس جراح است، دسترسی داشته باشد. این ویژگی، درمان برخی تومور‌های داخلی را امکان‌پذیر می‌کند.»

وی درباره پروب‌های این دستگاه افزود: «طراحی این پروب‌ها، با توجه نوآوری و قابلیت منحصر‌به‌فرد، در حال طی مراحل ثبت اختراع در آمریکا است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار