آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۷۵۴۳

کتاب زندگینامه شهدای غریب در اسارت مازندران تدوین می‌شود

معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران از تدوین کتاب زندگینامه شهدای غریب در اسارت با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در این استان خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد علیزاده با اشاره به اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان مرجع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در حیطه‌های مختلف برنامه‌های مناسبی را به انجام رسانده است، ترویج فرهنگ گرامیداشت یاد شهدای غریب در اسارت را یکی از این برنامه‌ها اعلام کرد و افزود: از سال گذشته شناسایی این شهدا آغاز شده است و در این راستا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با تمام قشر‌های ایثارگری پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه شهدای غریب در اسارت واژه‌ای ناشناخته و قشری مظلوم در حوزه ایثار و شهادت بود، اظهار کرد: شهدای غریب در اسارت، بعد از ۴۰ سال از گذشت جنگ تحمیلی به حوزه فرهنگ ایثار افزوده شدند و شهدایی بودند که در زندان‌های بعثی بر اثر شکنجه و بیماری به شهادت رسیدند.

علیزاده با تاکید بر اینکه شناسایی این شهدا از سال ۱۴۰۲ آغاز شد، گفت: در این بازه زمانی شناخت مناسبی از این شهدا به دست آمد، در ابتدا ۱۱ شهید در این بخش شناسایی شد که با فراخوان‌های ارائه شده و از طریق ۲ هزار و ۲۰۰ آزاده‌ای که در استان وجود دارد و با ارتباط برقرار شده، شناسایی شهدای غریب در اسارت سرعت بیشتری گرفت.

شناسایی ۸۴ شهید غریب در اسارت در مازندران

معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اشاره به همراهی خانواده‌ها و همرزمان این شهدا در این فرایند، عنوان کرد: تاکنون ۸۴ شهید غریب در اسارت در مازندران شناسایی و تایید شده است.

وی افزود: شهدا از اقشار مختلفی هستند و همه شهدا یک بانی و متولی برای برگزاری یادواره‌ها دارند، اما برای شهدای غریب در اسارت بانی و دستگاهی برای حمایت از بزرگداشت آنها موجود نبود که بنیاد شهید تولی گری آنها را بر عهده گرفت.

این مسئول با بیان اینکه پیام این هویت با برنامه‌های ترویجی و فرهنگی به لطف کنگره شهدای استان مازندران به جامعه رسانده شد، افزود: برنامه‌هایی برای شناسایی و ترویج جایگاه این شهدا اجرایی شده است که در وهله نخست، پرونده فیزیکی از زندگینامه و فعالیت‌های آنها صورت گرفت، سپس براساس شاخص‌های این شهدا تولیدات محتوایی صورت گرفت، سرود مختص شهدای غریب در اسارت برنامه ریزی و مستند شهدا و تاریخ شفاهی این شهدا ضبط شده است و همچنین برنامه جامعی در قالب کتاب شهدای غریب در اسارت نیز در مرحله تدوین قرار دارد.

برگزاری پیش اجلاسیه شهدای غریب در اسارت در مازندران

وی ادامه داد: استان مازندران به لطف کنگره شهدای استان، به صورت منطقه‌ای ۱۸ شهرستان دارای شهید غریب در اسارت را معرفی کرده که اجلاسیه‌ها و پیش اجلاسیه‌هایی برای این شهدا در استان مازندران برگزار کرده است.

علیزاده از بهره گیری از محتوا‌ها و برنامه‌های گوناگون برای معرفی جایگاه و فرهنگ ایثار و شهادت شهدای غریب در استان مازندران برای نسل جوان نیز خبرداد و گفت: برگزاری نشست خبری با اهالی رسانه، تولید محتوا در قالب تئاتر خیابانی، سرود دانش آموزی و نمایشگاه هنر‌های تجسمی دانش آموزی از جمله این برنامه‌ها هستند.

مازندران در هشت سال جنگ تحمیلی حدود ۱۴هزار و ۵۰۰ شهید، ۳۳ هزار و ۱۳۷ جانباز و بیش از ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده را تقدیم نظام اسلامی کرده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار