
بوی بد، میهمان همیشگی شهرک واوان / وعدههایی که عمل نمیشوند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تصور کنید هر روز وقتی از درب منزل خارج میشوید بوی شدید نامطبوع به حدی شما را اذیت کند که حالتان بد شود. حال این وضعیت را همراه با احساس شرمندگی در زمانی که میهمانی به منزلتان بیاید تصور کنید. زمانی که تنها راه حل این است که نفس نکشید.
تمام این معضلها جدای از مشکلات بهداشتی و بیماریهایی است که ممکن است شما و خانوادهتان را تهدید کند.
این شرایط غیرقابل تحمل آیا شایسته محل زندگی یک خانواده ایرانی است؟ آیا حق نفس کشیدن راحت از ابتداییترین حقوق یک شهروند در یک شهر نیست؟ آیا نباید یک شهروند از حق سلامت جسم و سلامت روان در محل زندگی خود برخوردار باشد؟
سالها وعده، بینتیجه
سالها است که ساکنان شهرک واوان در شهرستان اسلامشهر با معضل بوی نامطبوع زندگی میکنند به طوریکه زندگی روزمره آنان تحت تأثیر این بو قرار دارد.
شاید بتوان گفت بیش از ۷ سال است که این معضل در دست پیگیری است، اما نتیجهای حاصل نشده.
این بوی نامطبوع بهویژه در فصول گرم سال و با وزش باد، شدت مییابد و تنفس را برای اهالی دشوار میسازد.
یکی از شهروندان واوانی میگوید: "این بو بهقدری شدید است که حتی پنجرهها را نمیتوان باز گذاشت. در تابستان اوضاع بدتر میشود و نفس کشیدن سختتر! "
فرد دیگری میگوید: "غروبها که میشه بوی واوان غیر قابل تحمل میشه واقعا یه مهمان خارج از شهرک میاد آدم آبروش میره که محل زندگیشهمچین بوی متعفنی میاد"
منشأ بوی نامطبوع کجاست؟
بررسیها نشان میدهد عوامل متعددی از جمله کانالهای فاضلاب، صنایع و دامداریها، کانونهای آلودگی اطراف فرودگاه امام و باتلاقهای اطراف واوان در ایجاد این بوی ناخوشایند نقش داشته باشند.
بررسیهای دقیقتر در این رابطه نشان میدهد که منبع اصلی این بو، تجمع فاضلابهای شهری و صنعتی در رودخانه سالور است که به دلیل مدیریت نادرست، به کانون آلودگی و انتشار گازهای بدبو تبدیل شده است.
در دوران دولت دوازدهم، وزیر خارجه وقت درباره بوهای بد موجود در مسیر اتوبان قم شکایت کرد. او معتقد بود این موضوع باعث واکنش بد سفرا و مسافران بلند پایه خارجی میشود.
وعدههایی که فراموش شدند
عبداله نایبی مدیر منطقه ۳ شهرداری اسلامشهر در این رابطه با بیان اینکه رفع معضل بوی نامطبوع در منطقه واوان، فراتر از توان و امکانات شهرداری است، تأکید کرد: برای حل این مشکل علاوه بر ایجاد زیرساختهای موردنیاز از قبیل احداث شبکه جمعآوری فاضلاب شهری و شبکه هدایت آبهای سطحی و بهسازی و اصلاح جویهای آب در سطح شهر، برنامهریزی اساسی برای کنترل، لایروبی و پاکسازی مسیر رودخانه سالور باید انجام شود.
حجت الاسلام فاطمی نسب امام جمعه واوان نیز چندی پیش در خطبههای نماز جمعه برای بار چندم این مسئله را مطرح کرد و از مسئولین خواست برای حل این معضل بعد از سالها چارهای بیاندیشند.
مطالبهای که در آستانه ده ساله شدن است
بعد از گذشت بیش از ۸ سال از وعدههایی که در خصوص رفع این معضل توسط بسیاری از مسئولین که شاید خیلیهای آنها دیگر مسئولیتی نداشته باشند این معضل حل نشده است و همچنان نفس کشیدن برای مردم بخشهایی از اسلامشهر سخت است.